Розробник гри про Путіна: «Я патріот своєї країни і я не казав, що гра поза політикою»

Розробник гри про Путіна: «Я патріот своєї країни і я не казав, що гра поза політикою»
  • Нещодавно вінничанин Сергій Куценко створив «стрілялку» про лідера РФ, що вона одразу стала популярною.
  • За словами хлопця його гра «PUTIN 20!8», то яскравий приклад тиранії політика, хоча і подана в жартівливому вигляді.
  • Ми зустрілися і поговорили з ним про деталі цього шуттера та плани майбутніх розробок.

Це скролл-шутер. Зазвичай, вони йдуть як космічні ігри. Типу, щось в ній має літати: кораблі там, чи літаки. Але я зробив наземний варіант. Герой (прямо як в Маріо) йде вперед і зустрічає на своєму шляху ворогів. При накопиченні певної кількості очок, перед героєм з’являється якийсь бос, якого ви маєте перемогти.

Кожен бос має унікальний різновид атаки, рівень здоров’я та потужність удару. Їх всього кілька. Серед них опозиціонер Навальний, лідер КНДР Кім Чен Ин, президент США Трамп, репер Face і скандальний блогер Юрій Хованський. Коротше всі, хто так чи інакше «насолив» Путіну.

Зовсім забув. Ви граєте самим Путіним. Але я не схвалюю цю людину в своїй розробці. Навпаки, хочу показати, що він не перед чим не зупиниться. Він ладен вбивати і йти по головах заради своїх кривавих цілей.

Відео дня

До цього я створював більш простенькі ігри. Потім поговорив з розумними людьми, які на пальцях пояснили, як то все робиться. Порадили відштовхуватися від інтернет-мемів. Ну, я і подумав, а чого б то мені не зробити гру з невмирущого мему – з Путіна. От і вийшов цей безкінечний шуттер, що в ньому ти пробираєшся крізь перешкоди з біткоінів, ЛГБТ-активістів, каратистів, ракет СРСР, ну і босів. Коротше то все актуальність сьогодення.

А до чого там Хованський? Думав він згадає про гру в своїх відео і таким чином трохи пропіарить мою розробку. Але її і без того підхопили ЗМІ.

Ввечері залив її на Steam (онлайн-сервіс цифрового поширення комп'ютерних ігор і програм - авт.), а наступного ранку на пошті вже висіли повідомлення з лінками на матеріали ЗМІ. Щось понад десяток видань написали про «PUTIN 20!8».

В обід на мене вийшла журналістка телеканалу «Дождь». Запропонувала поговорити по Скайпу. Я відмовився. Але інтерв’ю їй все ж таки дав. Пізніше там вийшла стаття з заголовком, щось на кшталт «Винничанин разработал игру про Путина». Мені, якщо чесно, не дуже того і хотілося, щоб хтось знав про мене. Але що вже було робити.

Прикро, що журналісти, з якими мені довелося спілкуватися, неправильно трактували мої слова. Я не казав, що гра поза політикою. Я патріот своєї країні і як свідома людина не можу залишатися осторонь того, що відбувається на моїй Батьківщині. Моя хата не скраю, я так само вважаю, що Хутін пуй, і обов’язково доповню гру таким написом. Але трохи згодом.


Вдома відреагували нормально. Тільки за універ переживаю. Я вчуся на четвертому курсі, пишу дипломну, і от тільки якихось репресій мені зараз і не вистачало. Сподіваюся, що керівництво вишу поставиться до цього з розумінням. Нічого такого у тій грі я не вбачаю. Вона жартівлива, хоча і багато в чому реалістична.

У приват мені поганого не писали. Може тому, що мене немає на Фейсбуці і знайти мене не так-то й легко. А от в обговореннях гри коїлося казна-що. Брудом поливали тільки так. Добре що знайомі заспокоїли. Сказали, що нормальні юзери користуються продуктом, а ті, хто не має власної думки, тільки те і роблять, що пишуть у коментарях всяку гидоту. Після цього відлягло.

Я не викладав у розробку грошей. Вона сама стала популярною. Її стали завантажувати. Вона коштує два долари. Але зараз там діє знижка 30%, тож виходить зовсім недорого. За тиждень її купили понад дві тисячі людей. Звичайно я отримую від цього відсоток, але він незначний.

Як тільки все це заспокоїться, візьмусь за розробку гри про світову політику. Щось типу того, якою буде Росія через чотири роки. Пам’ятаєте, як ото в американських фільмах початку нульових, де якісь безхатьки гріються біля бочок з вогнищем?

Скоріш за все, Путін там також буде. Але вже в ролі напівлюдини і напівкіборга. Може там з’явиться і Навальний. Його ж звинувачують у співпраці з урядом США. То може його герой бігатиме в трусах з прапором Америки і якось правокуватиме Путіна. Ще немає чіткої концепції, але думаю буде цікаво.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня 21:11 Чоловік здійснив 38 транзакцій і перевів собі з карти знайомого понад 255 тисяч 20:18 В один день на Вінниччині сталось одразу чотири автопригоди, в одній з них загинув пішохід photo_camera 19:45 Не лише комуналка. Які пільги має родина учасника бойових дій 19:19 Сварка через свійську тварину ледь не закінчилася трагедією 18:53 «Дочка у снах кличе тата, а в мене від того серце розривається». Жінка просить підтримати петицію 18:23 З нагоди річниці створення Нацгвардії відзначили військовослужбовців Вінниччини photo_camera 17:33 Тяжилівського різника волосся забрали в Дніпро. Що про це кажуть мами постраждалих дівчаток? 17:30 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 17:21 До 14-ти років ув'язнення засудили «прокурора» з окупованої Луганщини 16:23 Понад 200 гектарів лісу вартістю 3,2 млрд грн повернуть у комунальну власність Вінницької області 15:23 Найбільше мікрогрантів на розвиток власного бізнесу видали на Вінниччині
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up