Що нам кажуть декларації депутатів облради

Що нам кажуть декларації депутатів облради
  • Соболина шуба у Вацака, винахід Вигонюка, квартира в Іспанії у Поліщука, колекції марок та монет родини Ткачуків-Станіславенко, катер  і «Бентлі» Барцьося
  • Перша частина  «вилученої» інформації із депутатських декларацій вінничан

4 690 272 грн – стільки заробив у 2016 році генеральний директор ПАТ «Вінницяобленерго» Андрій Поліщук. Якщо розділити, то у середньому місячна зарплата майже 390 тис. грн. І головне - цього він не приховує.

– Я задекларував усе.

– Судячи із вашої декларації, Ви найбільше заробили в облраді…

Відео дня

– Інакше не вмію (посміхається). Можу віджартуватися, але я хочу жити в країні, де буде більше правди. Електронне декларування – це іспит принципів для кожного. Я бачив декларації інших, думаю, ви теж. Тому зрозумієте про що я…

– І Ви вдома зберігаєте усю задекларовану готівку?

– Звісно, що ні. Гроші та цінності зберігаю у депозитарії – у банківських скриньках-сейфах. Як на мене, це надійніше, ніж вдома у сейфі.

 

Поліщук керує світлом… Принаймні, може його увімкнути і вимкнути. «Вінницяобленерго» належить не державі, а мільярдеру Костянтину Григоришину, і скільки платити зарплату гендиректору обленерго, віршує він. Але саме у порівняні із електронною декларацією Андрія Поліщука  легко проаналізувати інших депутатів. Не всі все вказали. Зрозуміло,  питання ж не у тому, що хтось буцімто прибідняється. Їм не потрібні перевірки, зайві розмови, непрохані гості. Бо так звикли. Особливо керівники-держслужбовці зі стажем. У когось справді нічого вказати, навіть роботи — є й такі в облраді. Та почнемо з Андрія Поліщука (Блок Петра Порошенка «Солідарність», балотувався по Муровано-Куриловецькому району).  

 

Квартира в Іспанії та кредит у мадридському банку

 

Поліщуку належить 5 земельних ділянок, садовий будинок і квартира.  У власності дружини, окрім двох земельних ділянок, магазину і нежитлового приміщення, є квартира у Іспанії. Судячи із дати набуття права, придбана нерухомість торік. До речі, у 2016 році дружина від зайняття підприємницькою діяльністю заробила мільйон гривень.

Із цінного (дорожчого за 120 тис. грн. — авт.) подружжя Поліщуків  задекларували годинник Вreitling – 175 тис. грн., каблучку Demiani та пристрій для ліфтингу Elos Plus. Наскільки відомо, Наталя Поліщук є власницею Центру краси і здоров’я.

В автопарку депутата у минулому році з’явилася Audi Q7 2016 р.в. – за 2,1 млн. грн. Дружині належить Audi Q7 2009 р.в. Є ще у Андрія Поліщука Mercedes S500L 4MATIC 2008 р.в.

Готівкою зберігає 150 тис. доларів, 150 тис. євро і 2 млн. грн. У Приватбанку – 2,2 млн. грн., 50 тис. дол. А 35 тис. євро у мадридському банку Banco Mare Nostrum. До речі, у цьому ж банку торік дружина взяла кредит 153 тис. євро.

 

Як на тортах виїхати

«Сусідом по сесійній залі» у Поліщука є Геннадій Вацак. Його прізвище відомо багатьом вінничанам, як однойменний бренд кондитерського дому з Могилів-Подільського. Там він народився і там балотувався. Хоч це його не перша каденція в облраді, але Геннадій Вацак вирізняється від інших. І не лише тим, що до облради під’їжджає на Maserati. Лише він може прийти на сесію в білих рваних джинсах, футболці яскраво-рожевого кольору та синьому піджаку із капюшоном, як це було на останній сесії. Поза очі колеги називають його «Містер Понт», але навряд чи хтось з них може виглядати так само стильно. «Ну от одягнеться хтось, як Вацак, то це буде або смішно, або по циганськи… Пам’ятаєте, як він торік на сесію влітку прийшов у капелюсі, потім ще деякі депутати приміряли…» Це компліменти від колег-жінок.   

Правда, не завжди пан Вацак досиджує до кінця засідань. Час бізнесмена коштує дорого. Годинники ще дорожчі. Три задекларував — HUBLOT, BREGUET, ULYSSE NARDIN, утім, не зазначена вартість. Як і ціна шуби із соболя та ювелірних виробів, які задекларувала дружина – Вікторія Вацак.

Нерухомість Вацаків — у Могилів-Подільському. Тільки син має магазин у Шаргороді.  

У 2008 році Геннадій Вацак їздив на «Хамері», який  у 2013 році продав. Потім пересів  на "«BMW X6» 2009 р.в. Але змінив на Maserati Quattroporte Q4 (офіційно належить дружині) та Jaguar F-Type 2014 р. в. вартістю майже у 2 мільйони гривень. Окрім того, Вікторії Вацак належить MERCEDEZ-BENZ VITO 113 CDI 2013 р.в. Є ще в родині могилівського кондитера п’ять вантажних  MERCEDEZ-BENZ 515 CDI SPRINTER.

Вацак є власником 99,244% акцій ПП «ПОДІЛЛЯ І КО» – це рівноцінно майже 8 мільйонам гривень, 99, 98% акцій ПП "ПОДІЛЬСКИЙ ЛЕГІОНЕР" – 561 тис. грн., 99, 965% акцій ПП «СЛАВСЬКА» – понад півтора мільйони грн. Їм з дружиною належить ще 98% акцій колективного підприємства «ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ЗАВОД ОЦИНКОВАНОГО ПОСУДУ».

Торік дохід від підприємницької діяльності у Геннадія Вацака – 781 549 грн. На тисячу менше  заробила дружина і на 14 тисяч менше – син.

Скільки грошей зберігає готівкою, а скільки лежить у банку – у декларації бізнесмена-депутата не вказано.

 

В банках під відсотки

У колишнього соратника Геннадія Вацака по партії «Батьківщина» — Геннадія Мазура гроші лежать у банку. В «Ощадбанку» - один мільйон гривень, у сина в «Приватбангку» — теж один мільйон гривень. Відповідно зароблять так на відсотках – 74 227 грн. та  182 733 грн. Між іншим, вказані відсотки і в «Укрсоцбанку» - 86 781 грн. та 75 715 грн.

Готівкою тримає 100 тис. доларів, дружина – 200 тисяч, і позичили вони ще 90 тисяч доларів.

Як голова комісії з питань бюджету,фінансів та обласних програм, Геннадій Мазур у 2016 році заробив 187 821 грн. (близько 16 тисяч щомісяця). Майже мільйон заробила його дружина-підприємець.

Уся нерухомість родини Мазура - у Тростянецькому районі. Один автомобіль належить дружині — Mercedes-Benz ML 350 2008 р.в. за 445 тис. грн. та два у чоловіка-депутата — Lexus LS 460 2008 р.в. за 555 тисяч та Audi А6 2005 р.в. за 405 тис. грн.

 

Два Барцьося – дві великі різниці  

Депутати Володимири Барцьосі відрізняються по батькові та деклараціями. У Володимира Володимировича  майновий опис на кілька рядків. Тимчасово непрацюючий, живе у дружиною та донькою не у своїй квартирі, допомога по безробіттю – 11 811 грн., у дружини зарплата за минулий рік у медичному центрі – майже 47 тисяч.

Натомість у «аграрія» - Володимира Васильовича є що рахувати. Він з дружиною є власниками нерухомості у Вінниці, Одесі та Латвії. Є ще й земля під Києвом – у Святошинському районі.     

Із транспортом в сім’ї все просто: у нього – водний засіб Crownline 216 ls (44 тис. грн.)  і причіп-платформа-е (18 тис. грн..), у неї – автомобіль Бентлі Континенталь 2011 р.в. (майже півтора мільйона).

Як директор ТОВ «Вінницька аграрно-промислова група», Володимир Барцьось у 2016 році заробив 122 735 грн. плюс 52 тисячі в ТОВ «СХК Вінницька промислова група». Дохід дружини не вказано у декларації.

Готівкою депутат зберігає 150 тис.грн., 130 тис. дол., 480 тис. євро. У ПАТ «ВТБ Банк» – 103 179 грн., а у ПАТ «Кредитагрікольбанк» на рахунку дружини 185 250 грн.

 

Декларації депутатів-лікарів

Андрій Вигонюк (обєднаня «Свобода») задекларував винахід «СПОСІБ БЛОКАДИ МІСЦЯ ПОДІЛУ (БІФУРКАЦІЇ) СІДНИЧНОГО НЕРВА ПІДКОЛІННИМ ДОСТУПОМ». Утім, це не на 100% його власний – спільно винайшли. Також вказані ще дві корисні моделі - СПОСІБ ПОКРАЩЕННЯ РЕПАРАТИВНИХ ПРОЦЕСІВ В РАНІ ПРИ ХРОНІЧНІЙ АРТЕРІАЛЬНІЙ ІШЕМІЇ КІНЦІВКИ та СПОСІБ ОЦІНКИ ВПЛИВУ ПЕРИДУРАЛЬНОЇ АНЕСТЕЗІЇ/АНАЛГЕЗІЇ НА ПОКРАЩЕННЯ МІКРОЦИРКУЛЯЦІЇ В КИШЕЧНИКУ В ЕКСПЕРИМЕНТІ.

Ніяких професійних винаходів медик-депутат Тетяна Антонець («Опозиційний блок») не задекларувала. Але вказала свою пенсію і зарплату в медуніверситеті за 2016 рік - 86 тисяч і 89 тисяч грн. У її чоловіка зарплата у Вінницькій центральній районній клінічній лікарні - 64 тисячі, пенсія – 20 тис.

 

Монети, конверти… і гроші в сейфах

Вся нерухомість у родини Станіславенко-Ткачуків знаходиться у Вінниці і записана на чоловічу половину – чоловіка і сина. Нагадаємо, що донедавна Ігор Ткачук очолював Укрпошту і жив у столиці, тепер його кар’єра закинула в Одесу – з 25 травня начальник Одеської філії державного підприємства «Адміністрація морських портів України». Окрім того, чоловік Людмили Станіславенко є депутатом Вінницької міської ради.

Із цінного їхня родина задекларувала 6 годинників (жіночий лише один Audemars Piguet), каблучки, запонки, ланцюжок, ікону, і в кожного у 100% власності – у Людимили, Ігоря та їхнього сина є колекція рідкісних поштових марок і конвертів та колекції старовинних монет.     

Із авто дві Toyota – Land Cruiser 200 (2012 р.в.) у чоловіка та Land Cruiser Prado (2015.р.в.) у сина. У  квітні цього року з’явилась у родині ще одна - Lexus RX 200 (2017 р.в.)  за 1 761 035 грн.

За основним місцем роботи – помічник народного депутата Геннадія Ткачука (рідного брата чоловіка) — Людмила Станіславенко торік заробила понад 44 тис. грн. плюс 46 тис. грн. на фірмі "«АЯГіК».

Її чоловік – Ігор Ткачук на ДП «Одеський морський торговельний порт» заробив 1 137 826 грн. та на «Укрпошті» - 702 163 грн.

Якщо скласти усі збереження у цій родині, то разом це 592 тис. дол., 242 тис. євро та 2 750 000 грн. а ще позичили 624 тис. дол. та 6 800 000 грн. Власне, судячи із декларації, банкам не довіряють.

Вказано в декларації Людмили Станіславенко і благодійний внесок на 100 тис. грн. А також згадано благодійну організацію «БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД ЛЮДМИЛИ СТАНІСЛАВЕНКО». Як то кажуть, «скромно и со вкусом». До речі, щодо смаку. Людмила Анатоліїна - «брендова» депутат. Якщо про вартість своїх сережок Dior ніби й не знає, «бо подарували», то сумку, з якою вона прийшла на засідання облради 30 червня, ну дуже схожа на сумку марки Fendi. Така модель коштує у межах 4200 євро. https://vn.20minut.ua/Polityka/shah-mat-scherbakivskoyu-i-oblrada-bez-zastupnikiv-10615394.html

У племінника чоловіка Людмили Станіславенко – теж депутата облради — Сергія Ткачука, у батька якого вона працює помічником у Верховній Раді, теж є колекція монет та колекція рідкісних поштових марок.

 

Далі буде


 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Valera German

    вор должен сидеть в тюрьме!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:24 У поліції показали уламки ворожого дрона, що вибухнув біля будинку на Вінниччині photo_camera 14:11 Поранених воїнів із порушенням зору у Вінниці запрошують на безкоштовні тренування із дзюдо 13:21 На блок-посту в Гайсині затримали водія, у якого було 150 патронів photo_camera 13:00 Цех 9, Токайо, Етно чари - нові заклади, що відкрились у Вінниці в 2023 (партнерський проєкт) Від читача 13:19 «Мистецтво вільних людей»: на Вінниччині проведуть безкоштовний майстер-клас із петриківського розпису для дітей та дорослих 12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up