Скульптор Бурдейний готовий завершити пам’ятник Максиму Шимку за місяць

Скульптор Бурдейний готовий завершити пам’ятник Максиму Шимку за місяць
  • Як ми повідомляли 10 жовтня цього року, у Вінниці збираються оголосити новий конкурс проектів пам’ятного знаку Герою Небесної сотні Максиму Шимку
  • За словами матері Героя Зої Кузьменко, планувалося, що  пам’ятник відкриють до 21 жовтня, Дня народження Максима 
  • Вона казала, що скульптор Анатолій Бурдейний постійно запевняв, що укладеться у цей термін, але потім повідомив, що не встигне
  • Скульптор вважає це непорозумінням

– Мовляв, переплутав дату, – сказала Зоя Кузьменко. — Також пан Бурдейний постійно змінював кошторис робіт. Тому ми вирішили відмовитися від послуг цього фахівця і шукатимемо нового. Розраховуємо, що проект буде втілено у життя до Нового року, 

Як повідомляв депутат міської ради Вадим Кудіяров, робоча група приймає нові пропозиції від скульпторів. Тобто фактично оголошує новий конкурс.

Але Анатолій Бурдейний наголошує, що він готовий завершити свій проект до нового року! Скульптор також прокоментував закиди на свою адресу.

Відео дня

Нагадаємо, Анатолій Бурдейний є членом Національної спілки художників України, номінантом Національної премії ім. Шевченка, учасником всеукраїнських і міжнародних конкурсів. Найвідоміша його робота у Вінниці – пам’ятник Василю Стусу.

– Мені запропонували виготовити пам’ятник Максиму Шимку в грудні минулого року. Одразу почав над ним працювати, знайшов відповідний камінь. Приступив до робіт, не підписавши договір, що було, як виявилося, нерозумно. Витратив майже рік на цей проект. Намагався врахувати всі побажання родини Героя, неодноразово переробляв початковий варіант. До речі, проект був затверджений і у головного архітектора міста, – каже Анатолій Бурдейний

Анатолій Бурдейний планував завершити пам’ятник 21 листопада цього року. Каже, що до 21 жовтня ніяк не встигав.

– Адже питання з оплатою моєї роботи було вирішено лише наприкінці вересня цього року. Зокрема, з обласного бюджету на пам’ятник Максиму Шимку було виділено 150 тисяч гривень. До того ж обов’язкової вимоги завершити все до 21 жовтня не було (або я не звернув на це особливої уваги). Сьогодні пам’ятник готовий на 85 %. Готовий завершити його остаточно на початок грудня цього року, враховуючи погодні умови, – наголошує архітектор.

Пан Бурдейний пояснив, що він працює за стандартними розцінками членів Національної спілки художників. Каже, що вкладався у суму, виділену на пам’ятник Шимку з обласного бюджету Мовляв, ці кошти мали спрямовуватися виключно на використані матеріали та його роботу.

– Але мені повідомили, що 70 тисяч гривень з цих 150 тисяч були повинні піти на озеленення прилеглої до пам’ятника території та обрізку дерев. Я був готовий виділили на ці потреби 30 тисяч, але не знайшов порозуміння у родини Шимків. Мені тоді заявили, що шукатимуть іншого скульптора, – пояснив Анатолій Бурдейний.

Тепер пан Бурдейний шукає правди у обласної влади. Він вважає, що саме він має завершувати проект пам’ятнику Максиму Шимку, над яким працював майже рік.

– Інший фахівець не встигне виконати роботи за кілька місяців, як хоче родина Героя Небесної сотні. А переносити на наступний рік проект не варто, бо можуть пропасти виділені бюджетні гроші. Окрім того, я витратив на створення пам’ятнику Шимку чимало власного часу і матеріали. А отримав поки лише кілька тисяч гривень, – підсумовує скульптор.   

          

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (12)
  • Rulya Kosh

    Який гнилий народець... Та ви знаєте який це титанічний труд- возвести пам'ятник? Ви, пересічні сліпці. Пан Бурдейний- то є вічний раб мистецтва, трудяга. Ви на руки гляньте, бездушні базіки!
  • чернобурка

    бурдэльный, ага...
  • З.А.Глядач

    Дайте вже спокій покійному.

    Nelia Grinchuk reply З.А.Глядач

    Не дають. ..Вони б і місто перейменували заради власних амбіцій і гроші з бюджету.  ..

    З.А.Глядач reply Nelia Grinchuk

    "О-о-о... Гроші з бюджету... Які манливі слова... Дайте ще. Ще... ЩЕ!!!"

    Заради цього вони і від власних імен відмовляться.

    чернобурка reply З.А.Глядач

    это все называется "лепрозоре використання коштів"

    З.А.Глядач reply чернобурка

    Швидше,відмивання...
  • Иванов Иван

    а не мигбы зробыты херою  це твориння безплатно ?

    Purgen Purgen reply Иванов Иван

    Лохам бесплатно? Это кощунство!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому Від читача 15:02 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up