Будні РАГСу: 412 пар одружилися за добу, а деякі шлюби розпалися після весілля

Будні РАГСу:  412 пар одружилися за добу, а деякі шлюби розпалися після весілля
  • У Вінницькому РАЦСі розповіли, що нового відбулося за 11 місяців 2017 року
  • Ми дізналися, які імена для дівчаток і хлопчиків найбільш популярні в цьому сезоні, а також статистику весіль і розлучень
  • І якими новими послугами тепер користуються вінничани

Як розповідає заступниця директора міського РАЦСу Богдана Липа, цьогоріч нічого надзвичайного не траплялось. Одружуються, розлучаються, реєструють новонароджених. Проте, якщо говорити про новинки на вседержавному рівні,то їх є дві.

З‘явилась нова опція у РАЦСі   шлюб за добу. До сьогодні було зареєстровано 412 пар, які одружились за добу. Сама церемонія одруження не проходить у РАЦСі. Є комунальний орган, який наділений такими повноваженнями, а РАЦС лише видає офіційні документи.

Відео дня

Друге нововведення — це те, що тепер працівники РАЦСу декілька днів на тиждень працюють у пологових відділеннях і там реєструють малят. Так було зареєстровано 50 % новонародженних. Для батьків процедура дуже упростилась. Працівник РАЦСу забирає усі необхідні документи, приносить їх для реєстрації у РАЦС, а наступного дня уже вручає батькам свідоцтво про народження дитини. З початку цього року і досі було зареєстровано 4363 дитини. Найпопулярнішими дівочими іменами є: Анастасія, Дарія, Софія, Соломія. Хлопчиків ж найчастіше називають: Артем, Нікіта, Кіріл. Є чимало випадків, коли батьки хочуть російське ім'я записати українськими літерами.

Шлюб: раз і назавжди?

За 11 місяців було зареєстровано 3359 шлюбів. Серед них іноземці одружувались 279 разів. Бували випадки, коли одружувались іноземець і громадянин України, а бувало, що двоє іноземців.

Для того, аби подати заяву, потрібно заплатити державне мито, яке вартує аж 85 копійок. Проте навіть з такою смішною ціною є люди, які зазначають, що у них пільги і платити цього внеску вони не повинні.

За саму церемонію платять окремо.Пропонують три варіанти.

1)150 гривень — скорочений обряд (без музичного супроводу),

2)350 гривень — повний обряд у будень,

3)550 — повний обряд у вихідний.

Під час церемонії звучить гімн України, класичний для такої події марш Мендельсона, а також при замовленні і інші мелодії. Одружуються частіше у будень.

Там, де одруження, там, на жаль, і розлучення. А їх цього року майже 1465. Розлучитись можна лише за рішенням суду, тобто не потрібно стояти у черзі в РАЦСі за довідкою. Цього року було чимало випадків, коли молодята тільки но побравшись, вирішили розлучитись. Зазичай це пари молодого віку (до 25 років).

Хочу нове ім’я

Також у РАЦСі можна змінити ім"я та прізвище уже із 14 років. До 16 це можна зробити лише за згодою батьків. Ім'я або прізвище можна змінювати необмежену кількість разів. У свідоцтві про народження все залишається, як і було, просто людина отримує додатковий документ. А от, що стосується, до прикладу, закордонного паспорту, то тут потрібно буде змінювати усе.

По батькові змінити не можна. Лише тоді, коли сам батько змінив своє ім’я. І у графі по батькові може бути прочерк лише у тому випадку, коли це вимагають національні традиції батька дитини.

Із особливих імен, які змінили цього року, було "Анаїс". Стосовно прізвищ, то тут люди вигадують, що завгодно. Але можна здогадатись, що фантазії та оригінальності у людей вистачає. Це як в одній українській драмі, коли чоловік змінював прізвище “Гімненко” на “Алмазов”.

Тепер одружитись можна і в Прозорому офісі. Там приймає працівник районного вінницького РАЦСу, який і проводить церемонію.

За бажанням можна провести виїзну церемонію, проте перед цим все одно потрібно отримати офіційні документи у РАЦСі.

Цей матеріал було підготовлено в рамках програми міжредакційних обмінів за підтримки національного фонду на підтримку демократії NED.   
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (12)
  • Шоколадный заяц

    "НІкІта" ? КІрІл"??? Ви серйозно??? Деградація розпочалась...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ Від читача 15:02 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up