Зарплата 7500 гривень за місяць. Де стільки платять?

Зарплата 7500 гривень за місяць. Де стільки платять?
На львівському заводі «Фуджікура» працюють близько 2000 працівників. Тут проходять стажування й вінничани, які з другого місяця роботи отримують 6500 гривень
  • На ринку праці зараз найбільше цінують робітничі професії. Муляр може заробляти більше, ніж керівник банку
  • Щоб зменшити плинність кадрів, роботодавці збільшують зарплати. Для прикладу, Вінницька транспортна компанія платить водіям тролейбусів більше 7000 гривень
  • Ще цього року у Вінниці з’являться два нових підприємства — «Фуджікура» та «Електричні системи». А скільки будуть платити?

У вівторок, зранку в Правобережному центрі зайнятості доволі людно. Вінничани приходять сюди, щоб стати на облік та знайти роботу. У залі на першому поверсі є кілька стендів, де є списки з гарячими вакансіями: вчителі, кухарі, водії, перукарі та інші. А чи можна знайти для себе щось пристойне?

Вінничанин Сергій впевнений, що роботу можна знайти, якщо є бажання.

— Звільнився з армії, служив за контрактом. Тільки стаю на облік в центрі зайнятості. У нашому місті роботу знайти не важко. Хочу, щоб мені підшукали щось пов'язане з військовою справою: це охорона, силові структури, поліція тощо, — розказав Сергій.

Відео дня
А по обіді в залі на першому поверсі центру зайнятості залишається лише кілька людей

 

Городянин Юрій розказав, що прийшов в центр зайнятості, щоб влаштуватися на «Фуджікуру».

— Маю схожий досвід, до того ж, я навчався на програміста. Ще маю дистанційну роботу, в мережі — роблю веб-сайти, це нескладно. Але хочеться більшого, і думаю в «Фуджікуру» мене візьмуть. Пройду практику у Львові, а коли завод буде у Вінниці, повернуся додому, — розказав Юрій.

Борються за робітників

З керівницею Правобережного районного центру зайнятості Світланою Кривенко поговорили про те, які зараз професії мають найбільший попит та скільки можна заробити у нашому місті. Пані Світлана вважає, що зараз повертається той час, коли у Вінниці працювали заводи-«гіганти».

— Якщо пам’ятаєте, то в 90-ті роки працювали «Маяк», «Термінал», ламповий завод зі штатом по п'ять тисяч робітників. Зараз бачу тенденцію, що у місто повертаються промислові підприємства, на яких буде багато робочих місць. І на додаток до цього є дефіцит фахівців робітничих професій: якщо раніше на одне місце була величезна конкуренція — 16, 30 людей на одну вакансію — то на сьогодні є конкуренція серед роботодавців.

Для прикладу, Світлана Кривенко наводить два нових заводи, що незабаром будуть робити у Вінниці — «Електричні системи» та «Фуджікура».

— Їм потрібні однакові робітничі кадри — в'язальники автомобільних джгутів, кабелів та шнурів. Наприклад, «Електричні системи» кажуть, що до кінця цього року їм потрібно 500 працівників, а до кінця 2018 — до двох тисяч людей. «Фуджікура» планує у Вінниці виробничі площі та їм також потрібен великий штат. Кожен роботодавець хоче укомплектувати робочі місця, тому будуть пропонувати різні бонуси. Уже зараз, «Електричні системи» пропонують більшу зарплату в’язальнику джгутів — 7100 гривень.

Ще один приклад, що роботодавці борються за кадри — у «Вінницькій транспортній компанії». Щоб зменшити плинність кадрів та привабити нових робітників, водіям тролейбусів підняли зарплату до 7500 гривень на руки. А кондуктори з 1 травня отримують 4500 гривень.

Роботи немає? Це міф

Керівниця центру зайнятості обурюється, коли їй кажуть, що роботи у Вінниці немає.

— Насправді, робота існує для тих, хто її шукає. Наприклад, на завод «Рошен» потрібно до 500 людей — пакувальників новорічних подарунків. Є вакансії для юристів, бухгалтерів у державних банках — ПриватБанк, «Ощадбанк». Але робітничі професії зараз ціняться більше. Великий попит на токарів, електрогазозварників, перукарів, касирів, пекарів, водіїв, електриків, офіціантів, барменів тощо, — каже Світлана Кривенко.

Яскравим прикладом є вакансія від «Ощадбанку», де керівник відділення з вищою освітою та досвідом роботи має зарплату 5800 гривень, тоді як «Фуджікура аутомотів Україна Львів» готова платити операторам верстатів на руки 5200 гривень незалежно від освіти та досвіду роботи.

Хочете потрапити на роботу в «Фуджікура» чи на інший завод або фірму? Вашого дзвінка чекають в центрах зайнятості.

Лівобережний — (0432)27-34-62, 27-45-94

Правобережний — (0432)55-44-90, 55-16-95

— Зараз юристи та вихователі в дитсадках можуть отримувати однакову офіційну зарплату 3500 гривень. А працьовитий муляр може заробляти більше (6000 грн), ніж економіст (5100 грн), — додає пані Кривенко.  

— А що ви думаєте про роботу за кордоном? Там же більше можна заробити, — питає журналіст.

— Наприклад, у Польщі можна заробляти від 12 тисяч гривень в місяць. Але є багато мінусів. Проживання в гуртожитку, хостелі. Доведеться заощаджувати на всьому. І ще полишаєте сім'ю, друзів вдома. Чи це життя, коли роками цю людину не бачать рідні та діти? Ми ж працюємо, щоб жити. А не живемо, щоб працювати.

Освіта за рахунок держави

Тим, хто не має необхідної кваліфікації, центр пропонує навчання. Алгоритм дій простий: стаєте на облік в службу зайнятості. Фахівці центру підшукують роботодавця, що готовий влаштувати на роботу після закінчення навчання. З ним укладають договір про працевлаштування після закінчення навчання.

Потім треба ще медогляд та йдете навчатися на нову професію за кошти Держфонду обов'язкового страхування на випадок безробіття. Буває й таке, що навчання проходить одразу на виробництві.

— У цьому місяці ми направили жінку на навчання в Київ. На перекладача жестової мови. Є у Вінниці підприємство УТОГ — товариство глухих та слабочуючих. І ця жінка гарантовано отримає роботу. А ще набираємо групу водіїв трамваїв на навчання в нашу транспортну компанію, — додає керівниця Правобережного районного центру зайнятості Світлана Кривенко.

«Електричні системи» шукають в’язальників джгутів

Спільний проект «Укроборонпрому» та компанії DELPHI з виробництва автомобільних джгутів для європейських заводів. За планом, підприємство запрацює вже з цього місяця на потужностях ДП «45-го експериментального механічного заводу».

Є потреба в працівниках робітничих професій – освітній рівень значення не має, головне - добре розвинута моторика рук. Підприємство потребує працівників різних професій. Найбільший попит — в’язальники схемних джгутів, кабелів та шнурів. Навчання на підприємстві.

Рівень зарплат — 7100 гривень на місяць.

Спочатку треба 230 працівників, у листопаді 2017 року — 500 робітників. У перспективі кількість вакансій збільшать до 2 тисяч.

Про умови роботи представники компанії розкажуть на презентації в приміщенні Правобережного центру зайнятості (Стрілецька, 3а) 13 липня, о 14.00.

У «Фуджікура» потрібні оператори верстатів

Японська компанія «Фуджікура» планує створити завод у Вінниці. Тут роблять електропроводку для автомобілів Volkswagen, Audi, Porsche.

Як розповідала представниця компанії Вікторія Склярова, у Вінниці планують відкрити завод на 300-500 робочих місць. Зараз набирають на посаду оператора верстатів.

У 2016 році львівський завод потрапив в центр уваги через численні скарги робітників на погані умови праці. Відгуки про японську компанію можна прочитати на сайті «О Работе»

Усі новачки пройдуть стажування на потужностях заводу у Львові. Житло, проїзд на стажування, одноразове харчування — за рахунок компанії. Завод у Вінниці запрацює наприкінці літа - початку осені.

Графік роботи: з понеділка по п’ятницю в три зміни, вісім робочих годин і півгодини на обід.

Рівень зарплат — 5200 гривень на місяць та діє система бонусів. Оформлення офіційне.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (16)
  • Каюк Роман

    І ось листопад 2018 року. Середня заробітна плата поступово зростає, але цього нажаль недостатню. 8100 гривень в середньому. Хоча мене тішить те, що все більше роботодавців пропонують доволі вігідну заробітну плату. Це стосується на данний момент переважно фізичних професій. Але в сфері Інформаційних технологій відслідковується позитивні зміни. Мені особисто цікаво слідкувати за різними вакансіями по моєму напрямку. Й хочу сказати, що в сфері розробки ПО, інтернет-професій все не так й погано, але треба матик спеціальні знання та навички. Цікавлюсь вакансіями переважно на цьому порталі https://vinnica.trud.com/ . Зібрана велика кількість вакансій. Ще зрозумів, що аналізуючи вакансіх, ми можемо відслідкувати, що саме зараз цінять роботодавці й за що готові платити хороші гроші.

  • Oxana Matviychuk

    на яку картку перераховують заробітну плату
  • Halyna Buchko

    Тут погані коментарі витирають. Ну дуже кльова фірма

    Halyna Buchko reply Halyna Buchko

  • Halyna Buchko

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:24 У поліції показали уламки ворожого дрона, що вибухнув біля будинку на Вінниччині photo_camera 14:11 Поранених воїнів із порушенням зору у Вінниці запрошують на безкоштовні тренування із дзюдо 13:21 На блок-посту в Гайсині затримали водія, у якого було 150 патронів photo_camera 13:00 Цех 9, Токайо, Етно чари - нові заклади, що відкрились у Вінниці в 2023 (партнерський проєкт) Від читача 13:19 «Мистецтво вільних людей»: на Вінниччині проведуть безкоштовний майстер-клас із петриківського розпису для дітей та дорослих 12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up