Як народний депутат частував вінничан на фестивалі польової кухні ( Прес-служба Сергія Кудлаєнка)

Як народний депутат частував вінничан на фестивалі польової кухні ( Прес-служба Сергія Кудлаєнка)
  • У Вінниці вчетверте пройшов фестиваль польової кухні ім.Тараса Сича. На захід завітав народний депутат Сергій Кудлаєнко, відомий шеф-кухар Ігор Місевич і сотні вінничан.

Не дивлячись на те, що перед початком фестивалю небо затягнуло темними хмарами, а після офіційного відкриття пішов дощ, вінничани вирішили не розходитися, а вшанувати пам’ять свого земляка – кухаря за покликом серця, який загинув в зоні АТО – Тараса Сича.  

Перш ніж щось скуштувати, потрібно було кинути в благодійну скриньку для збору коштів 25 гривень і отримати талончик, з яким можна було підійти до будь-якої точки фестивалю і придбати по ньому будь-яку страву.

Місцем проведення заходу вже традиційно став Центральний парк. Тут встановили намети, столики, мангали, сцену та самі польові кухні. Серед гостей були присутніми військові, волонтери, кухарі, творчі колективи, а хедлайнером заходу став кулінарний експерт «Майстер-шефу» – Ігор Місевич.

Активним гостем був народний обранець України Сергій Кудлаєнко, який традиційно входить до пулу головних організаторів заходу. Політик обійшов всю територію фестивалю, поспілкувався з десятками відвідувачів та учасників і подарував  талончики всім, хто прийшов на фестиваль з дітьми.

Людмила Войтенко з Вінницької спілки єврейської мови та культури частувала гостей форшмаком і курячим бульйоном. Спілкуючись з нею Сергій Кудлаєнко пригадав випадок, коли при запаленні легень йому добряче допоміг саме гарячий бульйон. Саме тому депутат вважає його дуже корисною стравою з тих, які були представлені на фестивалі.

Окрім єврейської, на фестивалі були представлені страви української, азербайджанської, грузинської, ромської та польської кухонь. А це юшка, картопля, пиріжки, рагу, різноманітні напої та страви з м’яса.

– Фестиваль польової кухні ім.Тараса Сича – це можливість  продемонструвати вінничанам, їхнім дітям і родинам, в яких умовах знаходяться наші хлопці на Сході країни, – розповідає Сергій Кудлаєнко. – Наше завдання забезпечити всі польові кухні продуктами харчування. Тому що люди пам’ятають Тараса людиною, яка смачно готувала для наших бійців і ніколи не брала до рук зброї.

Найголовнішим на думку народного депутата є те, що завдяки цьому фестивалю, можна зібрати певну суму для придбання необхідних речей для наших хлопців, які воюють на Донбасі.

– Це один з тих заходів, що об’єднують різних людей заради досягнення спільної мети і  головна мета у нас – це мир в Україні, – говорить політик.

А ще Кудлаєнко вважає, що такі заходи важливо відвідувати дітям і підліткам. Адже саме тут можна поспілкуватися з українськими бійцями, волонтерами і на власні очі побачити військову техніку та обладнання Збройних сил України, яким відбиваються атаки ворога. Такі живі приклади допоможуть виховати у підростаючих поколіннях справжніх патріотів.

Серед учасників фестивалю – локація із чудернацькою піччю, це родина зі Сходу. Зараз вони відкрили ятку з продажу тандирної самси. А чотири роки тому Роман, Юлія та їхня донька Мирослава вимушено покинули рідний Луганськ і переїхали до Вінниці. Часи були важкими, тому родина шукала допомогу і їм відгукнувся Сергій Кудлаєнко. За словами переселенців, депутат дуже їм допоміг. І тепер їхні справи йдуть вгору.

Вінницьке ПТУ №1. Приготували на фестивалі – 100 кілограмів овочевого рагу, зварили 150 літрів капусняку і запашні пиріжки. А ще засмажили 80-кілограмового кабанчика, яким потім безкоштовно частували усіх охочих.

Також своїми стравами на фестивалі пригощали військовослужбовці трьох військових частин, співробітники муніціпальної поліції, рятувальники та представники різних громадських організацій міста.

Головною зіркою заходу став шеф Ігор Місевич. До нього безперестанку підходили вінничани та просили сфотографуватися. Чоловік нікому не відмовляв і при уьому знайшов час, щоби приготувати 20 кілограмів реберець у томатній глазурі.

– Це страва, яку придумали до нас, але я трошки її удосконалив, – розповідає Ігор Місевич. – Після того, як ми замаринували реберця, вони мали ще стояти 24 години. Потім ми зробили глазурь з томатної пасти, меда, спеціїв та часника. І тепер це все обсмажуємо на вогні.

Готувати страву відомому шефу допомогав Сергій Кудлаєнко. Спочатку він змащував реберця глазур’ю, а потім підсмажував на грилі. Вінничанам страва прийшлася до смаку.










Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up