Чим озеро в селі Черепашинці з кожним роком приваблює все більше туристів

Чим озеро в селі Черепашинці з кожним роком приваблює все більше туристів

Затоплений Черепашинский кар'ер знаходиться не так далеко від Вінниці - близько 40 кілометрів. Але знайти блакитну лагуну серед сосново-дубового лісу не просто, принаймні туристам, які їдуть на електричці.

 

 

Після довгих блукань лісом ми нарешті на місці. Кілька годин пошуку були того варті. Вода в озері блакитного кольору і це так незвично, побачити посеред лісу таку собі картинку, яка нагадує радше середземноморський курорт на узбережжі Франції, аніж звичайний сільський ставок.

Озеро навкруги оточує ліс і круті обриви. З води стирчать дерева.  Від деяких з них залишилися самі лише верхівки.

Вода постійно прибуває, а тому поволі затоплює береги. За словами місцевих, озеро досить глибоке - близько ста метрів. Дно нерівне, а тому становить небезпеку для ескстремалів, які стрибають з круч.

Відео дня

Галина Томчук  розповіла нам, як нещодавно тут втопився молодий сімнадцятирічний хлопець. - Батько привіз з Вінниці водолазів, щоб витягнули, - каже вона. - Це дикий пляж, тут немає ні рятувальної служби, нічого.

Галина ТомчукПро те, що місце небезпечне, розказала і продавчиня Людмила:  

- Місце, звичайно, дуже гарне, але в той же час небезпечне, - розповідає жінка. - Там дуже велика глибина, а на дні каміння та виступи.

Підходів до озера близько п’яти. Поблизу них видно сліди активного відпочинку: залишки від багаття, подекуди купки сміття. На іншому боці стоїть кілька машин, з яких лунає гучна музика - молодь відпочиває. Поки ми фотографували краєвиди, під’їхала пара велосипедистів - “Тяжилівських черепашок”. Сергій і Тамара, з прикріпленими до багажника кариматами, збираються розбити палатки і зостатися на ніч.

"Тяжилівські черепашки" - Сергій і Тамара Вони вже не вперше сюди приїздять і знають місця, звідки озеро виглядає наймальовничіше. Ми прямуємо за ними, обходячи озеро зліва і підіймаючися на самий верх круч.

  

Вид із кручі

Сонце сідає, і ми встигаємо зафіксувати цей момент, вже стоячи на самому обриві. Страшно і в той же час дух перехоплює. Звідси добре видно небо, яке “дублює” своє відображення у водний гладі. Добре місце, щоб послати в космос афірмації або просто мовчки помріяти. Зіпсувати усю цю романтику можуть величезні надокучливі комарі.

Читайте також як "Не загубитися на шляху до “зачарованого” озера в селі Черепашинці". В цьому ж матеріалі знайдете і маршрути до кар'єру різними видами транспорту. 

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Yura Kosakivsky

    Дуже чудово, особливо під ранішнє цвіркотіння комах, вигладають переливи гниючого сміття, що виховані туристи залишають після себе. Вон роблять це на згадку про ті часи, коли їхні предки неандертальці після напруженого дня після мисливства, відригували рештки недовареної їжі. Щоправда платик та жестяні бляшанки не дуже схожі елементи "того" декору, та все ж чому б на залишити чатинку Себе на пам"ять....Тим паче, в нас же так багато ще місць, де можна насрати :)

    Анонім reply Yura Kosakivsky

    представників цього племені варто назвати "Хохлопітеки"
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up