«Дешевше, ніж в Буковелі і тепліше, ніж в Альпах». Де шукати чудові траси і тверезих лижників розказав Віктор Бронюк

«Дешевше, ніж в Буковелі і тепліше, ніж в Альпах». Де шукати чудові траси і тверезих лижників розказав Віктор Бронюк

Гарний сервіс за помірні ціни, можливість після сніжних трас насолодитись теплом у +15, смачна національна кухня і головне – тверезі лижники! Такі плюси зимового відпочинку в Болгарії відкрив для себе лідер гурту «ТІК» Віктор Бронюк.

Тиждень тому лідер гурту «ТІК» Віктор Бронюк повернувся із зимових канікул, які разом з дружиною та дітьми провів у гірськолижній Болгарії.

Цю країну зіркова родина скоро буде знати, як свої п’ять пальців, адже вже декілька років поспіль Бронюки влітку відпочивають саме у Болгарії, яку полюбили за чудовий клімат, неабияку гостинність, якісний сервіс, смачну різноманітну кухню і при цьому всьому - дуже помірні ціни.

- Давно хотілося побачити ще й зимову Болгарію, про гірськолижні курорти якої я чув чимало хороших відгуків, - розповідає Віктор Бронюк. – Тож після Нового року, коли у Вінниці снігу ще не було, ми швиденько зібралися і поїхали шукати сніг там.

Відео дня

Віктор Бронюк з дружиною Тетяною: «За вісім днів відпочинку у Болгарії ми отримали чимало чудових вражень! А головне – нарешті вся родина стала на лижі!»

«Внизу + 15, а кататися – можна!»

Здійснити давню мрію і всією родиною стати на лижі, Віктор Бронюк вирішив на гірськолижному курорті  у мальовничому містечку Банско, що з усіх сторін оточене розлогими горами, які поєднують у собі і ліс, і скелі, і вершини з білими шапками.

- Спускалися з найвищої гори Балканських гір, яка знаходиться на рівні 2600 км над рівнем моря, - розповідає артист. – Було дуже незвично, що внизу тепло + 15 градусів!, а у горах – сніг і хороші траси. Гірськолижні курорти Болгарії: Банско, Боровець, Пампорово - взагалі вважаються найтеплішими у Європі. Ми познайомилися з інструктором із Сербії, який до цього багато років працював у Швейцарії та Австрії, і він підтвердив, що іншого такого місця, де +15, а можна кататися – не знайти. Якщо у Альпах часто вітряно і морозно, то у Болгарії на гірськолижних курортах дуже помірний і м’який клімат. Це особливо важливо, коли їдеш відпочивати з дітьми. Мій семирічний син Данило, наприклад, вперше став на лижі і швидко став найкращим лижником у нашій родині: буквально два рази покатався на малих гірках, а потім без падінь скорив дорослі траси!

А от дівчатам Віктора Бронюка - дружині Тетяні і дочці Єві - найбільше запам’ятався релакс після гірськолижного катання. У готелі, де відпочивала родина, був чудовий басейн і SPA-процедури.

- І все – знову ж за дуже помірні ціни! – зазначає Віктор Бронюк. -  Коштів, які на родину ми витратили у Болгарії, на жаль, аж ніяк не вистачило б на аналогічний відпочинок в українських Карпатах.

Приємний бонус – тверезі лижники!

Та чи не найбільшим подивом для лідера «ТІК» стали...тверезі лижники!

- За весь час, що ми були у Болгарії, жодного разу не бачили людей, які напідпитку ставали на лижі. Так що ніхто не заважав насолоджуватися катанням і прекрасними навколишніми краєвидами, -  ділиться Віктор Бронюк. – Оскільки я - лижник-початківець, який лише вдруге у житті став на лижі, для мене це був дуже вагомий показник. Адже саме з цієї причини мій перший досвід катання, шість років тому у Буковелі, був не дуже вдалим. Тоді поки я з’їхав з гірки, мене тричі на шаленій швидкості збивали інші лижники (посміхається). При тому всьому, що я нікому дорогу не перегороджував, а пробував акуратно спуститися… На щастя, цього разу все було більш позитивно.

Ще однією несподіванкою у Болгарії для артиста стала зустріч з багатьма українцями. Якщо переважна більшість вінницьких поціновувачів лижного відпочинку обирають Карпати, то жителі південних регіонів – Одеської, Херсонської, Миколаївської та Запорізької областей – виявляється, вже давно відкрили для себе гірськолижну Болгарію.

- Співвідношення ціна/якість стають визначальними, - констатує Віктор Бронюк. – А всім, хто вирішить поїхати на курорти Болгарії, раджу заздалегідь потурбуватися про бронювання готелю. Через велику кількість справ наприкінці року сам я за організацію відпочинку взявся у останній момент. На різдвяний період багато готелів вже були заброньовані і якби не друзі з української діаспори, які буквально за 5 хвилин допомогли із бронюванням готелю, не знаю, чи вдалося б все вирішити.

«Балканська Січ» про Україну не забуває!

З представниками української діаспори у Болгарії Віктор Бронюк познайомився ще минулого року, коли зі своїм другом, найсильнішою людиною планети Василем Вірастюком, був у справах на півдні Болгарії.

- Чесно кажучи, до цього я не знав, що у Болгарії така чисельна українська діаспора. І що особливо важливо - громада дуже активна! З початку війни на Сході України українці, що живуть у Софії, Варні та багатьох інших містах, активно допомагають нашим героям, постійно надаючи волонтерську допомогу. Вони і медикаменти передавали, і влітку постійно організовують відпочинок для діток, чиї батьки загинули у зоні АТО та є учасниками бойових дій, - розповідає Віктор Бронюк. - А торік в офісі українського центру в Болгарії я став свідком, як медикаменти для наших героїв приніс…росіянин – бізнесмен, який давно живе у Болгарії і підтримує Україну. Ось такі цікаві речі інколи щастить бачити і тоді вкотре усвідомлюєш, як важливо, коли українські громади об’єднуються і стають сильними!

Цього ж року з представниками української діаспори у Болгарії «Балканська Січ» Віктор Бронюк зустрівся якраз на Різдво.

- Хоч Болгарія – православна країна, але Різдво там святкують за григоріанським календарем – 25 грудня. Головний святковий персонаж – Дядо Коляда. Болгарський Дід Коляда такий же сивобородий дідусь з мішком подарунків як і Дід Мороз, от тільки розносить смаколики і презенти діткам до Нового року. І хоч його ми вже не застали, 7 січня у гарному колі за нашими українськими традиціями відзначили Різдво, - розповідає Віктор Бронюк. - Звісно, обговорювали з представниками української діаспори проведення концерту «ТІК» у Болгарії. Домовились: як тільки буде нагода, виступ відбудеться. На цей рік у нашого гурту «ТІК» запрошень на закордонні гастролі чимало. Тож залюбки будемо розширювати географію! Але перш за все – проведемо український тур. П’ять років тому, у 2013 році, у нас був дуже вдалий «Великий тур маленькими містами». Зараз вирішили повторити успіх і збираємося з концертами відвідати невеликі міста. Зазвичай артисти виступають у обласних центрах, а трохи менші міста оминають. Це «неписане правило» і будемо ламати, адже гарна пісня має звучати всюди! Зараз якраз саме допрацьовуємо графік туру, який плануємо розпочати наприкінці лютого.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (14)
  • Александр Балаганов

    Сережины-пирожины(Виктор Бронюк)уроженец Хмельникского р-на,бывший чиновник нашей непобедимой мерии-почетный гражданин города Винницы уже настолько взлетел в небо,благодаря жополизству кое-кого из сильных мира,что начинает нас лечить,где лучше кататься на лыжах.Езжай парень в АТО и  поддерживай наших ребят в окопах и доказывай на передовой,что ты действительно почетный гражданин города,а не случайный представитель комиссии по присуждению звания почетного гражданина города Винницы.
  • Oleksandr Stoliarov

    Не знаю де раніше катався цей артіст, але я за роки катання на лижах в Україні, жодного разу не стикався із проблемою п"яних лижників. Вітя, може ти б в нормальних місцях катався, де немає бухих?

    І да, як це же в статті про лижі, не згадати про АТО.  Лиже без АТО, якось вже і не дуже лижі

    Жора reply Oleksandr Stoliarov

    )))))

    Артист))))

    А артист каких театров?

    Анонім reply Oleksandr Stoliarov

    Як автор статті, трохи не розумію вашого дисонансу про лижі і АТО?

    Людина розповідала про свою зустріч з українською діаспорою у місці, де відпочивала. І якщо діаспора дійсно активно підтримує і допомагає нашим воїнам, то цьому можна порадіти, а не робити із цього «біду».

    А з приводу «проблеми п"яних лижників», то, вітаю – ви щасливчик! Вам дійсно щастить із відпочиваючими.

    Але ваш особистий фарт зовсім не заперечує існуючої проблеми.

    Мені, зокрема, щастило менше – і на моїх очах неодноразово було, як молодь напідпитку лізла на сноуборди і звертала собі руки/ноги/голови. Їхали назад із переломами, зате – із гарним настроєм, бо відтусили на всю) Діло молоде)

    Так що тут питання: кому і кого пощастить зустріти.

    Мені от, наприклад, зустрічаються дуже чемні, ввічливі і розумні пішоходи) А от у вас, наскільки знаю, до них вічні запитання і претензії…

    Але ж я та інші щасливці із пішоходами за вашою логікою не заперечуємо проблеми велодоріжок, правда?

    Жора reply Анонім

    Я на Мамбе когда снимаю телку, то на лыжах мы катаемся на моём диване......

    Oleksandr Stoliarov reply Анонім

    Ви, пані, заряджена на негатив. Вивільніть пару і тоді, можливо, більш конструктивно і по-суті йтиме діалог.

    Якщо Бронюк перший раз катався на лижах 6 років тому, а це був його другий раз, то це означає, що саме 6 років тому він мав практику п"яних покатушок. Але пан Бронюк, помиляється, якщо думає, що всі хто в когось врізається - бухі. Переважна більшість зіткнень, через хаотичний рух початківців, або неконтрольовану швидкість, особливо на складних трасах, ти же початківців.

    З приводу пішоходів - смішно) Коли проблема існує, то про неї говорять всі. Про проблему пішоходів на велодоріжках всі не те що говорять, а часто просто "кричать". А я, катаючись багато років, чомусь ну от жодного разу не зустрічав такої проблеми. І усі мої друзі та знайомі жодного разу не казали про таку проблему. Дивина, правда? Можливо, одиничний випадок у вашій з Бронюком практиці, зовсім не вказує на існування проблеми, лише говорить про статистику? Задумайтесь ;)

    А сунути АТО куди воно не сунеться зовсім - це дурний тон. Бронюк то може і розказував, але треба було дві останніх главки краще тематиці лиж присвятити. Є такий принцип у журналістиці: одна стаття - одна тема. А ви, Валентино, схожі на нашого гаранта у цьому. Він також ліпить своє остаточне прощавай радянські імперії, безвіз, ато і путіна чи то дитячий утрєнік в садку, чи то відкриття лікарні, будь-де.

    Анонім reply Oleksandr Stoliarov

    Sashko Stolyarov , по-перше, якщо 3 речення – це півтексту, то згадайте шкільну програму і підтягніть арифметику)

    А, по-друге, стосовно вас, як до абсолютно хамської, невихованої та нетерпимої до інших людини, я дійсно заряджена на негатив. При чому – категорично, абсолютно і безповоротно.

    Щаслива, що моє улюблене видання RIA вас позбулося.

    Щаслива, що не читаю ваші тексти.

    І буду ще щасливішою, якщо позбавите своїх недоречних коментарів.

    Вперше звертаюсь до людини із таким проханням: якщо у авторстві побачите моє прізвище, вимикайте екран і йдіть собі далі.

    Бо нам точно не по дорозі.

    Полистайте свою власну сторінку у соцмережі, хоч спробуйте зі сторони оцінити свої вчинки, масу ненормативної лексики та вислови щодо інших і, якщо пощастить, самі побачите, що таке «дурний тон» (https://www.facebook.com/oleksandr.stolyarov/posts/10211050516711779).

    А щодо принципів у журналістиці, процитую вас же: «Коли проблема існує, то про неї говорять всі».

    Ви і ваші друзі-велосипедисти – не «всі», тому ваша проблема, крім вас самих, нікому й не цікава. І про неї «всі» вже точно не кричать)

    На відміну від вас, ні у статті, ні у своєму коментарі за весь світ я не розписувалась: була розказана історія відпочинку та отриманих вражень (як про місце відпочинку, так і про зустрінених там людей) однієї конкретної людини. І точно так само коментувала я, опираючись на власний досвід. А йому я вірю більше, ніж вам)

    З надією на відголоски елементарної чоловічої ввічливості, яка, можливо, десь глибоко у вас залишилась, сподіваюсь, що переписку зі мною ви на цьому завершите назавжди.

    Бо я точно завершила)

    Oleksandr Stoliarov reply Анонім

    Почув ваше прохання та посил, але через необгрунтовані звинувачення та неточності написаного вами, змушений відповісти, аби читачі не зробили хибних висновків від написаного вами)

    Ви, Валентино - дуже цінний експонат-матеріал для фрейдо-досліджень. Вас там, мабуть, "ажтрісьот"?)

    Ви по-суті написаного можете спілкуватися? А то бачу лише лише сарказм, уїдливість, глузування, злість.

    У мене є дійсно претензії до статті. Зміст та подача, не відповідають заголовку та ліду. Я, як читач та лижник, почуваюся обманутим, адже хотів прочитати щось корисне про лижі. Як колишній журналіст дивуюся, чому в такому форматі цю статтю пустили. Її редактор читав?

    Ваше твердження про мою нетерпимість і та інші ярлики - смішне та абсолютно не відповідає реальному стану речей) Цей висновок ви зробили судячи з мого ФБ? А до того на ріа-п'янці я хамом та нетерпимим не був?))

    Якщо ви так ставитеся до людей через фб, то тут варто говорити якраз про вашу нетерпимість. А те що ви подібні речі пишете у відповідь на коментарі із обгрунтованими претензіями до матеріалу, вказує якраз на вашу непрофесіоналізм. Потрібно вміти розділяти професійне та особисте.

    Також розчарую вас, мене не позбувалися, я сам пішов ;)

    А статтю тоді треба було так і називати: "Як Бронюк в Болгарії відпочивав та на лижах катався". І тоді тулили б все що він там нарозказував. І якщо вже в статтізгадуєте про п"яних лижників, то мабуть таки треба було як профеійна журналістка, розпитати його про той випадок та написати про це у матеріалі. Бо відчуття дисонансу не покидає. Бронюк 6 років тому катався 1 раз і йому п"яні лижники заважали постійно, а я катаюся щороку, багато років підряд і п"яних не бачу. І друзі мої не бачили.  Діво дівноє...

    Жора reply Анонім

    Хочу написать по поводу что редакция больше без одного из тех кто раньше там работал

    "Щаслива, що моє улюблене видання RIA вас позбулося. "

    Ответ такой ..



    Нормальный журналист , если он действительно журналист , а не писатель который пишет заказные темы за деньги, то  РИА норм журн.не работает.Это относится и к редакции $$ канал, там тоже пишут за деньги.

    ..Редакции Власно инфо,Реал,а также

    др. ред.других ...все это называется

    *журнал проституция*

    Anonymous reply Анонім

    "Своей главной задачей в качестве председательствующей страны в Совете Евросоюза Болгария считает поддержку безопасной, стабильной и солидарной Европы. 18 сентября 2017 года премьер-министр Болгарии Бойко Борисов заявлял, что санкции ЕС против России нужно отменить

    ."http://gordonua.com/news/worldnews/bolgariya-vystupayushchaya-za-otmenu-sankciy-protiv-rossii-vozglavila-sovet-evrosoyuza-224798.html

    Дозволю собі пояснення. Якщо обєктивно то Болгарія має адекватні відносини з Россією. Зауважу пані Валентина,  я виклав політику уряду Болгарії.  Дивно, але питання відпочинку і АТО знаходяться у різній плоскості.

    Сашко Столяров напевне є лижником зі стажем. Люди які зазвичай катаються розуміють що бути збитим на спуску не завжди є ознакою пяного чи неадекватного лижника. Люди зазвичай травмуютьсчя не на "чорних"  спусках а через переоцінку своїх можливостей, та невиконання правил перебування на схилах.

    Шановна авторе, дисонанс більш відчутний у Вашому коментарі. При чому тут пішоходи? ( У Вас образа особиста на Сашка)?  Читачі , я, Сашко не розуміють чорму наші ЗМІ тему АТО чіпляють повсюди? Ви запрошуєте читиача на курорт , але  не згадуєте  назву, а ні кількість та складність схилів, не наявність бугельних та кресельних підйомників

    Анонім reply Anonymous

    Дякую, Anonymous, за ваш коментар.

    Найперше скажу: на коментарі у Інтернеті я з давніх пір взагалі не відповідаю. Бо до будь-якої статті будь-якого автора, про що і про кого б вона не була, коментарі зазвичай негативні. Специфіка Інтернету)

    Але раз у даній статті лихий разом із Sashko Stolyarov «дьорнув» мене відступити від правила, то вже і вам напишу.

    Читайте уважно: назва курорту вказана у 7-му реченні: «Здійснити давню мрію і всією родиною стати на лижі, Віктор Бронюк вирішив на гірськолижному курорті  у мальовничому містечку Банско…»

    Щодо кількості схилів та підйомників - шукайте у довідниках.

    Моя стаття не про кількість, а про нове цікаве місце відпочинку та враження - особисті конкретного героя.

    Ви побували там, побачивши все його очима.

    Його вразила краса, гарний сервіс, помірні ціни, виховані люди навколо і ті, хто за кордоном допомагають українцям.

    От і вся відповідь щодо доречності чи ні згадки про АТО.

    Описи мандрів завжди торкаються опису не лише місця, а й людей, яких там зустрінеш.

    У людях нас усіх вражає різне. Його вразила саме ця якість і герой про це сказав.

    А були б ви чи хтось інший на його місці, мали б право виокремити щось інше.



    Ну і моя відповідь на останнє запитання у вашому коментарі: до Sashko Stolyarov у мене не особиста образа, а особисте і категоричне несприйняття.

    Anonymous reply Анонім

    Шановна  Валентина, стаття (матеріали)  у Вас цікава, з курортом я дійсно неуважний.  Мої  вибачення. Пишіть на 20 хв більше.  Сашка Столярова, його журналістику,  сприймаю спокійно, це його особисте сприйняття суспільсьтва я можу його підтримувати чи ні. Змінити суспільство на краще можливо лише разом і точно  не образами.  Катання у Австрії, Буковелі, і т д мені знайоме. Катаюсь як на борді так і на лижах і лише через це дозволив собі коментар. Інколи збивав людей на схилах і мене збивали . Ато - це наша біль і у більшості я підтримую хлопців та людей які їх підтримують.  Ще раз перепрошую, якщо Вас образив мій коменнтар.

    Oleksandr Stoliarov reply Anonymous

    Дякую, що так на 100% зловили мій посил) Адже заголовод і лід статті каже про інше. Натомість я пів тексту читаю про АТО, діаспору, різдво та балканську січ.

    Саме так, якщо в тебе хтось врізається, то це або через те що ти, як початківець, рухаєшся хаотично і непередбачувано або ж хтось, переоцінюючи власні можливості, "летить".
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up