Ніч у палаці – в наметі! Можна – лише 2 дні у році!

Ніч у палаці – в наметі! Можна – лише 2 дні у році!
Дозвіл заночувати у наметах на території «подільського Версалю» отримано вперше за 235 років

Вперше в історії 4-5 червня всі бажаючі зможуть заночувати прямо на території «тульчинського Версалю» – Палацу Потоцьких. А заодно – побачити й інші вражаючі палаци Вінниччини. Вони зовсім поруч, але для багатьох досі є незвіданими.

Більшість звикли, що красиві замки можна відвідати лише десь за кордоном чи у крайньому разі – на Західній Україні. Але й наше рідне Поділля має не менш цікаву й багату палацову культуру. Більше того – Вінницька область навіть входить у число лідерів по кількості палаців, садиб і фортець.

Ідеальний клімат, мальовнича природа і вдале місце розташування Вінниччини приваблювали заможних людей в усі часи, тож саме тут вони й будували свої розкішні резиденції. Багато шедевральних споруд були знищені у різні історичні періоди, але, на щастя, чимало все-таки вціліли.

Побачити найкращі палаци області, а заодно – отримати приємний культурний шок, насолоджуючись вражаючими європейськими й українськими операми, на початку літа вінничани та гості міста зможуть у рамках першого Міжнародного оперного фестивалю під відкритим небом OPERAFEST TULCHYN, який за підтримки RIA 4-5 червня пройде у тульчинському Палаці Потоцьких.

Відео дня

Ці дні увійдуть в історію не тільки завдяки унікальній мистецькій події, а й тому, що вперше за 235 років існування палацу всі бажаючі зможуть заночувати прямо на його території у палатках.

Організатори фестивалю переконані: така пригода запам’ятається всім меломанам й туристам, адже атмосфера у Палаці Потоцьких дійсно вражаюча!

Неповторна краса «подільського Версалю» - а саме так за часів його засновника, польського магната Станіслава Потоцького у всій Європі називали тульчинський палац! – приголомшувала усіх. У XVIII-XIX століттях це був епіцентр світського життя, де влаштовувались найпишніші бали, концерти й маскаради за участі всіх найвідоміших людей того часу.

І от тепер на цьому місці під час OPERAFEST TULCHYN після оперних концертів вночі буде діяти наметове містечко. Для гостей фестивалю, які бажають відвідати всі-всі концерти, а також нічний кінопоказ голлівудської стрічки «Привид опери» й інтерактивну програму «Нічні вартові подільського Версалю», це найкраще вирішення питання ночівлі.

А щоби вражень було ще більше, організатори спільно з турклубом «Бідняжка» розробили окремі екскурсії, завдяки яким у денний час глядачі зможуть відвідати інші прекрасні палаци Вінниччини.

Найперший у списку – Палац Грохольських-Можайських у Вороновиці. Один з найкрасивіших архітектурно-паркових комплексів був побудований польським магнатом Франтишеком Грохольським у кінці XVIII століття, а згодом був придбаний (за іншою версією – виграний у карти) капітаном II рангу Миколою Можайським. Його брат Олександр Можайський саме у цьому палаці винайшов першу у світі модель літака з паровим двигуном, тому зараз на території Палацу Грохольських-Можайских діє музей космонавтики і авіації України.

Другий «скарб», який можна буде для себе відкрити – прекрасний Палац Марії Щербатової у Немирові, на красу якого їдуть подивитися з усієї України. Навколо палацу – парк, закладений у ХІХ столітті архітектором Іржі Стібралом, ідею якого княгиня Щербатова привезла після поїздки до Англії. Тут око радують колонади, еркери, дашки, виконані у неокласичному стилі. А у великому саду, який займає площу біля 85 га, можна побачити чимало унікальних рослин, які сюди звозили з усіх куточків Російської імперії і не тільки. З усіх боків Палац Щербатової оточений будівлями у стилі конструктивізму, а також більш сучасними спорудами, що надає йому особливого вигляду — ніби ошатний і добродушний привид з давно минулих днів.

Окрім відвідин палаців до уваги туристів додатковий сюрприз – відвідання музею Олександра Суворова у селі Тиманівка Тульчинського району. Цей надзвичайно цікавий музей розташовується у садибному будиночку управителя Тиманівського маєтку (пам'ятка архітектури II пол. XVIII ст.). Саме тут у 1796–1797 роках жив великий полководець. Музей має унікальну збірку одностроїв офіцерів і солдатів російської армії кінця XVIII століття, зброю та штандарти російських, французьких, турецьких військ XVIII століття, нумізматичну колекцію (XVIII ст.) Всього налічується близько 1300 унікальних експонатів. Під час цієї екскурсії для гостей співатиме і запрошуватиме у танок жіночий народний колектив «Калинове гроно», а на додачу - всіх будуть частувати знаменитою тиманівською козацькою кашею, секретний рецепт якої передають cпоконвіків.

Реєстрація ночівлі у наметовому містечку – обов’язкова!

Для того, щоб на території наметового містечка у Палаці Потоцьких під час фестивалю OPERAFEST TULCHYN був максимальний порядок, безпека та затишок, проводиться обов’язкова попередня реєстрація.

Дізнатися всі умови можна за телефонами: (096)882-50-33, (093)966-83-70, (097)861-83-05, (0432)690-025, а також у інфоцентрі фестивалю, що працює у обласній бібліотеці ім. Тімірязєва (вул. Соборна, 73).

Якщо ви не маєте власного намету чи необхідного спорядження, можна взяти його на прокат (про це також варто домовитись заздалегідь).

На території наметового містечка будуть працювати лаунж-зона (кальян, торгова точка, морозиво власного місцевого виробництва), туалети, інфоцентр і вся інфраструктура, необхідна для комфортного перебування.

Територія наметового містечка буде добре освітлена, охоронятиметься поліцією, а вхід здійснюватиметься лише за браслетами.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Ирина Черномор

    Не смішіть нікого-"вперше дозволено".. Місцеві наркомани та безхатченки давно там не просто ночують,а й мешкають.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up