Як провести вихідні: фестивалі пива і повітряних куль у Кам'янці-Подільському

Як провести вихідні: фестивалі пива і повітряних куль у Кам'янці-Подільському
Фото із сайту http://vilne.org.ua
  • Замість нудитися вдома є варіант відвідати одразу два фестивалі, що пройдуть у Кам’янці-Подільському цими вихідними.
  • Правда, вирішувати треба хутко - адже дістатися туди чим ближче до фесту, тим складніше

У ці вихідні можна буде як слід відпочити і у Вінниці: у місто приходить перший фестиваль їжі Vinnytsia Food Weekend. Але тим, кому із настанням жовтня хочеться кудись за виднокрай, а гроші вже витрачені на серпневі відпустки, можна майнути до Кам’янця-Подільського на ці вихідні. Фестивалі “Золота Омега” та “Октоберфест” у Кам’янці 6-8 жовтня розділять місто на два фланги. Один із них - повітряний: небо над містом заповниться величезними повітряними кулями. Інший - наземний: Кам’янець заполонять поціновувачі різних видів пива. Дійство відбуватиметься на Польському ринку біля ратуші, на Старому місті Кам’янця-Подільського.

Фото з сайту https://imgur.com/

Для поціновувачів повітряних видовищ

Фест повітроплавання щороку збирає сотні людей, як пишуть наші колеги-журналісти із Кам’янця-Подільського. Щоправда, більшість із приїжджих просто дивиться на усю цю барвисту красу крізь жовтаві промені заходу сонця: вартість польоту на повітряній кулі для 1 особи складає 2,5 тисячі гривень, а вечірній політ у суботу – 3 тисячі гривень. Дітям від 7 до 10 років, як зазначають організатори, роблять знижку на політ у 50%. Але без дорослого дітлахів на борт повітряного судна не пустять. Ну і для дітей є ще одна умова - якщо у свої 7-10 років не доросли до 130 см, у такому разі теж будуть дивитися повітряне шоу з землі.

Фото з американського фесту повітряних куль

Є ще одна проблема - якщо погода буде несприятлива - занадто вітряна - кулі у повітря не піднімуться. У минулому році, до слова, виліт повітряної ескадрильї саме через це і затримався. Цими вихідними погодка теж буде не те щоб бабине літо: на сайті https://ua.sinoptik.ua/ у суботу та неділю обіцяють 11 градусів тепла та дощ. Ну що ж, якщо не пощастить із погодою, є ще другий варіант - піти випити пива на Октоберфесті. Хоча для непитущих теж знайдеться чим себе зайняти: у місті проходитимуть численні майстер-класи, гратиме якісна рОкова музика та ліпитимуть гіганську чіабатту, яка претендуватиме на рекорд України.

Відео дня

Для поціновувачів “темного” та “світлого”

Отже, паралельно із “Золотою Омегою” у Кам’янці відбудеться фестиваль “Октоберфест”. Це не буде пивний фестиваль у класичному стилі, кажуть організатори. Але партнером фесту все ж є пиво “Чернігівське”.

— Назва “Октоберфест” скоріше пов’язана із назвою місяця, у якому проходить фестиваль. Він є заключним фестивалем сезону. Буде багато цікавого: вдень робимо програму із дитячими майстер-класами, тому батьки зможуть залишити дітей на безкоштовних майстер-класах і відпочити. У суботу ще встановимо рекорд з виготовлення найбільшої чіабатти. У нас виступатимуть різні творчі колективи: починаючи від 15 години — танцювальні дитячі, потім -  співочі. Увечері першого дня зі сцени лунатиме блюз, джаз та українські народні пісні. На другий вечір на сцені гратимуть рок-групи та кантрі-бенди, - розповів Віктор Годний, координатор розважальної програми фестивалю.

Як дістатися?

Поїзд. Поїхати до Кам’янця поїздом коштує від 70 гривень, але квитків на поїзд на 6 жовтня, п’ятницю, вже немає (от на 5 та на 7 жовтня - ще є).

BlaBlaCar. Ще варіант - дістатися Кам’янця-Подільського із допомогою водія BlaBlaCar - п’ятничні поїздки коштують від 110 і до 130 гривень, суботні - від 140 до 180 гривень.

Із тур-клубом. Також можна поїхати на фест із тур-клубом “Бідняжки”. Коштуватиме це дорожче - 280 гривень, але за ці гроші ви отримаєте переїзд автобусом туди й назад та оглядову екскурсію містом. Залишилось ще 17 місць, можете встигнути (дзвонити за телефоном (097)1728010).

Автобус. Виїзд - із Західного вокзалу, білети коштують від 131 гривні.

Приміські поїзди. Сісти на електричку “Вінниця-Хмельницький” і вийти на передостанній станції Гречани (відправляється зі Вінниці о 9.07, у Гречанах - о 12.52), а далі у Гречанах о 20.47 сісти на електричку “Гречани-Ларга”, і вийти у Кам’янці о 22.47.

Де жити?

На Букінгу переночувати у хостелах Кам’янця-Подільського поки що коштує від 100 гривень за ніч - таких пропозицій усього 2. Далі ціни починаються від 180 і до 900 гривень. На olx.ua вартість оренди квартир подобово тут починається від 300 гривень. Оренда кімнат тут же починається від 60 гривень за ніч.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
19:25 Новий закон про мобілізацію: що чекає призовників, військових і ухилянтів? 19:03 Вінничан попереджають про відключення газу: адреси 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up