Топ-7 фестивалів, де можна весело провести Різдво та Старий Новий рік

Топ-7 фестивалів, де можна весело провести Різдво та Старий Новий рік
Фото із сайту http://media.dyvys.info

Де краще за все провести різдвяні свята, окрім як у Вінниці? Обирайте, чи випити молодого вина на ярмарку вина у Мукачеві, чи навчитись готувати пампухи у Львові, а чи й з'їздити у Закарпаття на "поминки" свині

Створити казкову атмосферу на Різдво можна і вдома. Але більше вражень, що запам’ятаються надовго, можна отримати, “підкоривши” нове місто, пару сотень кілометрів, і дізнавшись про нові традиції святкування. Ми зробили добірку найкращих фестивалів січня, де можна буде весело, бюджетно і зі смаком провести час.

НеоРік-2018 у Києві

Де: Київ, Софіїська площа, головна ялинка країни

Коли: до 14 січня

Відео дня

Тут на вас чекатимуть святкування Нового НеоРоку 2018 та Різдва Христового — із ялинкою, прикрашеною неоновими гірляндами, святим Миколаєм. Будуть і вокалісти та вокальні колективи, які колядуватимуть, співатимуть і танцюватимуть для глядачів. Тут же діятиме і різдвяний ярмарок із різноманітними майстер-класами.

Зимова країна на ВДНГ

Де: ВДНГ, проспект Академіка Глушкова, 1, Київ

Коли: до 14 січня

Тут працюють близько  20 розважальних локацій для дорослих і дітей: резиденція Діда Мороза, каток, виставка крижаних скульптур, контактний зоопарк, країна роботів, «Планета метеликів», виставка «Живі динозаври» та багато іншого. Безкоштовно можна буде відвідати такі локації: святковий ярмарок «Корпорація подарунків», а також літній арт-павільйон та шоу-рум українських дизайнерів. На інші локації потрібно буде придбати квиток (розрахунок здійснюватиметься  тільки за допомогою банківських карт).

Фестиваль «Червене вино»

Де: парк Перемоги, місто Мукачеве, Закарпатська область

Коли: 9–14 січня

Цей фестиваль – один із найстаріших та найвідоміших на Закарпатті та далеко за його межами. Це ярмарок вина, який існує із 1996 року, і на який з’їжджаються десятки виноробів з усієї області та сусідніх регіонів. На фестивалі можна спробувати не тільки сонячний напій, а й бринзу, карпатський мед. Повну рпограму фестивалю можна подивитися за посиланням  https://goo.gl/WGpqhy

Міський фестиваль пампушок

Коли: 7 — 9 січня

Де: вулиця Чернеча Гора, Львів

Це вже дев’яте за ліком щорічне Свято Пампуха. Тут відвідувачі матимуть нагоду скуштувати пампухи із найрізноманітнішими начинками від львівських господинь та у супроводі колядок і різдвяних пісень. Звідси також можна буде надіслати святкову листівку з Різдвяної пошти.

Фестиваль «Маланка»

Де: село Вашківці, Сорирянський район, Чернівецька область

Коли: 13–14 січня

На свято Маланки тутешні чоловіки та хлопчики перебираються у різні химерні костюми та маски, ходять від хати до хати і віншують. На Старий Новий рік тут проходить і щорічне традиційне святково-театралізоване дійство, яке називається "Переберія" - що означає переодягання. Головні учасники дійства - Маланка, Козак, Бук Шандр, Українка, ведмеді, цигани, дід і баба - переодягнені чоловіки та юнаки. Також кожен рік з'являються нові персонажі. В останні роки часто відображає найгучніші події минулого року і показує їх у своєму баченні. Святкування в такому форматі відбувається вже понад 100 років.

Етнографічний фестиваль «Маланка-Фест»

Коли: 15 січня.

Де: Площа філармонії, Чернівці

Понад 30-40 колективів з усієї області зберуться, щоб створити справжній зимовий карнавал длямістян і гостей міста. І оскільки Буковина славиться розмаїттям етносів і культур, на фестивалі Маланок можна буде побачити румунську, молдавську, гуцульську і бессарабську Маланку. Галасливі учасники з дзвіночками, батогами, петардами, салютами, на тракторах, «мерседесах» і коровах зустрінуться на Хрестовій дорозі. А ближче до вечора підуть до найближчої річки Глибочок, де топитимуть злий дух – скупаються у крижаній воді.

Гастрономічний фестиваль-конкурс гентешів

Коли: 27 січня.

Де: село Геча, Береговський район, Закарпатська область

З угорської “гентеш” перекладається як “різник” чи “м’ясник”. Для того, аби нагодувати гостей фестивалю, зранку м’ясники ріжуть десятки свиней. Власне, головним дійством фестивалю і є заколоти свиню та розібрати її тушу на шматки. Кажуть, від того, наскільки вправинй гентеш, залежить і якість м’яса, і те, чи буде мучитися тварина перед смертю.

Тож якщо не переносите кривавих сцен, краще завітати туди по обіді - тоді свині постануть перед вами вже у вигляді смаженого м’яса та ковбас. Також на глядачів чекатиме різноматніття м’ясних страв: гурка, сало, пікниця, бограч і т.д. А готуватимуть все це етнічні угорці.

*частково за інформацією сайту http://prolviv.com

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи Від читача 15:02 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни 11:50 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 11:43 До 400 тисяч гривень готові дати ветеранам на бізнес у Вінниці. Триває конкурс 11:17 Знищили усі 13 ворожих ударних дронів. Цієї ночі на Вінниччині працювала ППО 10:36 Сталося аварійне відключення води на 16-ти вулицях та в одному мікрорайоні. Адреси 10:07 У Вінниці знеструмили шість вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up