Вінничани їдуть з країни. Відпочивати на курортах. Бо оксамитовий сезон

Вінничани їдуть з країни. Відпочивати на курортах. Бо оксамитовий сезон
  • Вінничани розповіли, куди і чому вони поїдуть відпочивати восени.
  • А у турфірмах назвали ціни та варіанти бюджетних і ексклюзивних турів. А також, що цікавого можна побачити в Україні в «оксамитовий сезон»

 

Молода матуся двох доньок Марія Афанасенко зазвичай відпочиває літом у Карпатах. А ось на морі їй більше подобається ближче до осені.

– Зовсім не переношу жару, – говорить Марія. – У квітні я народила другу дитину, а 1 вересня у мене день народження — ювілей. Можливість відпочити – це подарунок у цьому році.

Відео дня

Є й інші причини надавати перевагу відпустці саме восени. Про це RIA розповіли у вінницьких туркомпаніях.

— Оксамитовий сезон стартує у вересні, а ціни на поїздки знижуються вже наприкінці серпня, — сказав директор туристичної компанії «Свіжий вітер» Олександр Яременко.

— Ціни на путівки у вересні дешевші, ніж у липні-серпні, — каже його колега, туристичний експерт агентства «КОМПАС +» Інна Кармазіна. — Це пояснюється тим, що традиційно більшість планує відпочинок влітку, намагаючись здійснити свої подорожі до 1 вересня. А потім настає спад, немає такого напливу туристів.

— Відпочивати у вересні бажають сімейні пари с дітьми-дошкільнятами. Також ті, хто надає перевагу більш спокійному проведенню часу на курорті, - розповіла Інна Кармазіна. -  Контингент різний — від бізнесменів до звичайних людей, хто декілька років збирав кошти на путівку. У вересні ціни нижчі, туристів менше, а погода на курортах чудова, море тепле і лагідне, немає небезпеки згоріти на сонці. Можна нарешті зробити селфі на фоні історичних пам’яток, а не на фоні натовпу туристів.

Чому змінили звичку відпочивати влітку, розповіли вінничани Наталія Гаврилюк і Дмитро Отс. Вони зараз їдуть на курорт Лазурне в «оксамитовий» сезон.

Вінничани Дмитро та Наталія минулого року відпочивали влітку, а зараз поїдуть на море в оксамитовий сезон

– По-перше, на пляжі буде набагато менше людей. По-друге, за декілька днів ти зможеш побачити море дуже різним і відчути його справжній осінній характер, — мріє Наталія. – Ось світить сонечко, а ввечері уже вітер і шторм. І тоді відчуваєш себе дитиною і ловиш морські хвилі. А потім можна закутатися у плед, дістати термос з чаєм і грітися.

Вінничанин Микола Цеплий двічі відвідував Болгарію - восени та влітку. Каже, що різниця між сезонами є, але несуттєва. — Минулого року я їздив у Болгарію в середині вересня. Дні та ночі були дуже теплими, температура майже не відрізнялася від липневої. Заздрю тим, хто поїде відпочивати в «оксамитову» Болгарію, тому що я встиг закохатися у цю країну.

– Іноді, коли на морі був шторм, болгарські рятувальники вправно працювали і на море не пускали, — додав вінничанин Євген Стогній. — У цілому було дуже тепло і нам з дружиною все сподобалося. Відпочинок у вересні – відмінний.

Катерина Смеречинська у вересні запланувала подорож морем до Грузії.

— Такий відпочинок є дешевшим ніж улітку, коли гаряча пора, — розповіла Катерина. – Хочеться побачити максимум. Іноді мандрую сама, а от у Грузію поїду з коханою людиною. У вересні не дуже спекотно, і відпочинок буде ідеальним.

Катерина Смеречинська у вересні попливе у Грузію поромом

Бюджетні путівки вересня

(авіа- та автобусні тури)

Туреччина

– Незважаючи на ситуацію у Туреччині (спроба перевороту — авт.), люди приходять і купують, тому що бачать найкраще співвідношення ціни і якості, — сказала туристичний експерт Інна Кармазіна. — Статистика показує, що люди не бояться і їдуть, бо ціни хороші. Економний варіант — це готель “три зірки” з all inclusive («все включено» — проживання, харчування, напої та інші послуги – авт.) буде коштувати від 260 доларів з перельотом.

— У Туреччині уже не так жарко, якісне харчування, дуже високий рівень сервісу, аніматори (артисти, які розважають дітей – авт.), — додав директор туркомпанії Олександр Яременко.

Єгипет

— У вересні починається «єгипетський сезон». Можна знайти «горящу» путівку за 300-350 євро. Але краще придбати більш дорогу з високим рівнем сервісу, — розповідають наші експерти.

Чорногорія

— Це безвізова країна, чим додатково приваблює туристів. У вересні там комфортна температура повітря та води, сонце не таке спекотне. До того ж у розпалі сезон ягід і фруктів. Коштує путівка 270-300 євро за тиждень, — сказав Дмитро Отс, співвласник туристичного клубу «Бідняжка». — Дорога неблизька, потрібно проїхати автобусом близько 2000 кілометрів. Але ви відвідаєте ще три країни: Румунію, Сербію та Чорногорію.

Болгарія

— За 165-180 євро можна відправитись у подорож автобусом. Перевагою країни є те, що українцям дешево і просто відкрити візи. Тут тепле спокійне море, заповідні парки, безліч архітектурних пам’яток і привітні люди, — сказав співвласник турклубу Дмитро Отс.  

Подорожі по Європі

Цей напрямок не настільки популярний, як сонце-море-пляж. Проте є досить любителів походити старовинними вуличками Праги, Варшави, Відня та Будапешту.

— Автобусні тури в Європу коштують 200-300 євро. Але треба розуміти, що шенгенські візи зараз відкрити не так просто. Усі документи потрібно подавати самостійно, буває, що у візі відмовляють, — додає директор туркомпанії Олександр Яременко.

Середній діапазон цін

Туреччина

— Якщо вибрати 4-зірковий готель, то ціна буде від 320-340 доларів, 5-зірковий коштує десь 500-700 доларів. Це — ціни на одну людину на 7-8 днів. Дуже зручним є переліт із Вінниці, — сказав директор туркомпанії Олександр Яременко.

Єгипет, Туніс

— Краще обрати 5* готель за 500 доларів на людину. Хоча можна вибрати скромний за 350-450. Але ми не рекомендуємо брати готелі нижчого рівня, тому що єгипетський сервіс зараз не найкращий за якістю обслуговування. Різниця у ціні не така велика між 3-4 зірками та 5 зірками, а сервіс — значно вищий. Трохи дорожче обійдеться Туніс. Від 400 до 600 доларів. Вересень у Тунісі ідеальний для відпочинку, ціни, у порівнянні з літом, знижуються. І можна насолоджуватися піщаними пляжами, чистим морем і східним колоритом, — кажуть наші експерти з туризму.

Грузія

— З оригінальних поїздок вінничан зацікавила подорож у Грузію на поромі. Незвичайна поїздка «морем на море» в оксамитовий сезон. Ціна від 285 доларів на людину, — сказав співвласник турклубу Дмитро Отс. —Туристів чекають субтропічний клімат, гори, море і рослинне буйство. Можна скуштувати блюда кавказької кухні і насолодитись привітністю грузинського народу.

Ексклюзивні дорогі путівки

— Дорогі путівки купують не так часто, але все-таки попит є. Найчастіше вінничан цікавлять круїзи, подорожі на Мальдіви чи у Домініканську республіку, — сказала експерт з туризму Інна Кармазіна. — Путівка у Грецію з внутрішнім перельотом (додатковий переліт по країні – авт.) коштує близько 2000 євро на два тижні. Вартість круїзів починається від 400 доларів, але зі всіма сервісами знадобиться до 1500 доларів. Мальдіви - від 2500 доларів на одну людину. Домініканська республіка — від 2000-2500 з людини.

— Путівки за 15–20 тисяч доларів на сім’ю – це вже не рідкість серед вінничан, — сказав менеджер по туризму Артем Кочерган з туристичної компанії «Вінтур-плюс».

Україна: куди і за скільки

— Актуальними завжди залишаються мандрівки рідною країною, – сказав директор туркомпанії Олександр Яременко. — На початку вересня ще можна встигнути відпочити у Миколаївській області. Автобусна поїздка буде коштувати 650 гривень туди-назад. Номер на базі відпочинку за ціною вийде 390 гривень з 3-разовим харчуванням.

Навпроти автовокзалу розташувався своєрідний ярмарок подорожей на море. Організатор турів Наталя пропонує бюджетні поїздки автобусом на Азовське море. Проїзд автобусом з Вінниці коштує 800 грн. За проживання потрібно заплатити від 60-100 гривень (економ-варіант) до 100-200 гривень (покращений варіант). Наталя каже, що на початку вересня вінничан чекають чисте море, азовські цілющі грязі і термальні джерела.

— Завжди є попит на Карпати і Закарпаття, — сказав співвласник турклубу Дмитро Отс. — На триденну поїздку у Карпати потрібно від 860 грн. Крім того, у вересні проводяться українські фестивалі. Можна відправитися на фестиваль кави у Львів. Дводенна подорож з екскурсіями буде коштувати 590 гривень. Або завітати на фестиваль дерунів у Коростені. Відвідати визначні місця Житомирщини та продегустувати ці смачні деруни можна за 270 гривень.

Україна багата цікавинками. Це і романтичний парк «Софіївка» за 250 грн. І триденна подорож в «українську Венецію» — місто Вилкове за 960 грн, — додав Дмитро. — Також з дітьми можна здійснити коротку мандрівку до Межигір’я. Після чого відвідати новий сучасний екзотичний зоопарк «XII місяців» та замок Нойшванштайн. Для цієї поїздки потрібно від 330 грн.

Є пропозиції і для екстремалів. За 690 гривень вас відвезуть у Чорнобильську зону відчуження і ви побачите наслідки найбільшої техногенної катастрофи людства, — розповів наш експерт Дмитро. — А ще можна пострибати з підвісного мосту висотою 40 м у Житомирі, ціна поїздки 180 гривень, без оплати стрибків. Або — поїхати на екскурсію до Кам’янець-Подільського за 250 гривень, і здійснити стрибок з найвищого моста в Україні «Стрімка Лань» висотою 50 метрів.

Дмитро Отс стрибає з мосту у Кам’янець-Подільському

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • Vata Killer

    а как там крымчане? шо опять сезон не удался? ни ниче ниче надо еще пару годков подождать. просто денюх нету. но вы там держите .... штаны руками шоб не упали. бггггггг )))
  • Орехов Андрей

    БЕЛ.-ДНЕСТРОВСКИЙ РАЙОН..ОДЕССКАЯ ОБЛ..ДЕВУШЕК ВСТРЕЧУ И С ЧЕМОДАНОМИ ПОМОГУ...ОЧЕНЬ ТЕПЛО И МОРЕ СКАЗКА...

    Торонтуй reply Орехов Андрей

    Тубики, обрыв, мухи.
  • Орехов Андрей

    ЖДУ ВСЕХ В КУРОРТНОМ!!!
  • Пупкин Вася

    — Путівки за 15–20 тисяч доларів на сім’ю – це вже не рідкість серед вінничан, — сказав менеджер по туризму Артем Кочерган з туристичної

    Анонім reply Пупкин Вася

    15--20к у.е. нуну, за таку сумму можна все ваше анегство з потрохами купити.

    Пупкин Вася reply Пупкин Вася

    Кто в этот бред поверит ? Кому вы лапшу вешаете ?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up