Як дешево дістатись до Європи на лоукост-автобусі

Як дешево дістатись до Європи на лоукост-автобусі
  • Виявляється, подорож до старої доброї Європи може стати дешевшою не просто завдяки завчасному плануванню, але і з допомогою лоукост-автобусів.
  • Але і тут треба уважно відслідковувати ціни та пропозиції - тільки от не українські, а варшавські

Подорожувати не так вже і дорого, якщо планувати поїздку завчасно. І ще треба знати кілька хитрощів, із якими, приміром, подорож Польщею вам може обійтися набагато дешевше, ніж Україною. Так, автобусна подорож набагато довша, ніж літаком. Проте тут не доведеться сплачувати за багаж окремо, а білети інколи можна отримати за копійки: європейські автобусні перевізники часто влаштовують розпродажі, де білети коштують від 1 до 5 євро.

Серед таких перевізників  - Megabus, Flixbis, Flibco, Polskibus та Ecolines.

Частина із них їздить і через Україну, частина має суто польське чи балтійське охоплення.

Відео дня

Ми відслідковували вартість автобусних рейсів не за спеціальними, а за стандартними пропозиціями. І все одно вийшло значно економніше, ніж коли обрати літак.

Дорога до Варшави

Як виявилось, із Польщі набагато дешевше не тільки летіти у Європу, але і їхати. Так, якщо із Вінниці виїхати напряму у Відень, це коштуватиме 2085 гривень. А от із Варшави - від 371 гривні. Тому ми розрахували окремо вартість подорожі до Варшави, а вже звідти - на 4 напрямки у один бік.

На сайті Busfor найдешевші автобусні білети із Вінниці до Варшави коштують від 550 гривень. Але якщо ціллю є саме економія, то можна доїхати на 120 гривень дешевше. Для цього треба взяти плацкартний квиток на потяг із Вінниці до Львова за 96,64 гривні, а вже там сісти на автобус до Варшави, квиток на який коштуватиме від 335 гривень (усього 431,64 грн).

Із яким перевізником дешевше?

Ми дослідили ціни на автобусні рейси у кількох напрямках - до Відня, Праги, Берліна та Парижа. Днем відправлення умовно обрали четвер, 5 квітня.

Найдешевше до Відня цього дня довезуть автобуси Polskibus - за 49 злотих (або 372 гривні). І хоч Polskibus та Flixbus буквально місяць тому оголосили про злиття, проте на сайті Flixbus ціна переїзду “Варшава-Відень” вища - 13,9 євро (або 446,5 грн). Ну і найбільшу ціну доведеться заплатити за поїздку у автобусах Ecolines - 25 євро (797 грн) за квиток із польської до австрійської столиці.

Рейс до Парижа - найдорожчий у всіх трьох досліджених нами перевізників. Проте, якщо поїдете у столицю кохання автобусом перевізника Flixbus, це обійдеться у 1690 гривень, тоді як транспорт Polskibus відвезе вас туди за 1746 грн, а Ecolines  - за 3317 гривень. Детальніше про вартість напрямів дивіться у таблиці.

За цінами яких перевізників слідкувати?

Busfor — український оператор продажу білетів. Першим в Україні почав продавати квитки на автобуси від 10 гривень. Вигідний саме акціями, але стандартні ціни на перевезення теж доволі приємні.

Ecolines — один із найбільших перевізників Європи. Не лоукост-компанія, але цікавий розпродажами квитків.

Flixbus — один із найбільших перевізників Європи. Із цього року здійснює також рейси зі Львова и Мукачево. Нещодавно об’єднався із Polskibus — найбільшим автобусним перевізником Польщі і лоукост-компанією.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:09 П'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП на Келецькій photo_camera 13:17 Знаний футболіст підтримав Ромчика, який дивом вижив після обстрілу по Вінниці photo_camera 12:42 Чи можна отримати відстрочку від мобілізації, якщо близький родич загинув чи зник безвісти? 11:42 За розстріл поліцейських розшукують військових батька та сина. Відео з нагрудної камери копа play_circle_filled Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up