Володимир Воловодюк: Корупція тримає старих-нових головних лікарів

Володимир Воловодюк: Корупція тримає старих-нових головних лікарів
Володимир Воловодюк. Отаман Вінницького козацького полку імені Івана Богуна

Інформація про звільнення 32 головних лікарів в обласних закладах охорони здоров’я, у яких закінчився термін контракту й оголошення конкурсу на вакантні посади, викликала чималий резонанс. Це не дивно, адже ситуація в медицині нікого не тішить, а радше лякає. Галузь потребує негайної реанімації. Її сьогодні добиває корупція. Наша область зважилась на кардинальні заходи однією з перших в Україні.
Отже, головні лікарі, які донедавна керували обласними лікарнями, звільнені, департамент охорони здоров’я області завершив приймати заяви від претендентів на вакансії. Нині настає найвідповідальніший етап – конкурс й проходження претендентів через сито громадських обговорень.
Звільнені головні лікарі теж отримали можливість змагатися за свої посади нарівні з іншими претендентами. А деякі з них, не втрачаючи часу, відразу уже почали процес повернення втрачених посад з допомогою, здавалось би, безвідмовних методів - зборів трудових колективів та листів підтримки на свою адресу.
Оцінку лікарям мають давати насамперед пацієнти, які користуються їхніми послугами. Найоптимальніше це було б зробити у формі опитувань, зокрема через інтернет. До речі, у місцевих соціальних мережах уже почалось обговорення кандидатур, і вже видно, що люди негативно оцінюють «маневри» учорашніх головлікарів з допомогою тиску на підконтрольні їм частини колективу.
Потрібні нові системи визначення рейтингу кандидатів. Наприклад, ми пропонуємо голові обласної ради створити комісію, куди б за певною квотою увійшли люди від департаменту охорони здоров’я, від обласної ради, від громадськості комісія і представники трудового колективу. Усі вони мають за результатами обговорень виставити бали по кожному кандидатові. Комп’ютер усе підсумовує й видає середній бал кожному кандидатові. Усе прозоро й об’єктивно.
Є ще одна пропозиція прозорого й чесного відбору кадрів. Цей спосіб добре відомий у світі, але у нас ще не апробований – через детектор брехні. Поліграф ставить стандартні питання й аналізує відповіді. Як відомо, домовитись, підкупити чи настрашити цей апарат неможливо. Наскільки реально застосувати цей принцип сьогодні? Думаю, цілком.

 

Коментарі (3)
  • Anonymous

    Починати потрібно з голови ОДА А. Олійника, який НЕЗАКОННО призначив звільнену раніше, пенсіонерку Бабій Т.Ф. на посаду керівниці обласної медицини. ( в коментарі Макара - помилка не Бабійчук, а БАБІЙ Тетяна Федорівна). Ото вона і поновила свіх старих головних лікарів, яких звільняв Свитко. Там доречі обійшлося не без допомоги іншої пенсіонерки- Солейко, яка теж мала з того свою частку. Ось така у нас медицина, можна сказати стало гірше ніж було при бандюковичу.
  • Anonymous

    Люди гибли на майдане для того что бы уволенная ранее Бабийчук,назначала тех же коррупционеров - главных врачей.Неужели Винницкая область с каллосальным медицинским потенциалом не в состоянии полностью убрать старых медицинских коррупционеров и назначить новые кадры.Незаменимых нет,а тем более наших хорошо накормленных главных врачей.Олейник-не заробатывайте "геть" для своей шанованой особы........Депутаты облрады,где 80%процентов медиков,успокойтесь и расслабтесь
  • Anonymous

    Тот еще разглоголец. Помним все его дела...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up