Унікальна операція для батька волонтера

Унікальна операція для батька волонтера
Військовий волонтер, киянин Родіон Григорян, три тижні провів у Вінниці. Батькові робили складну онкооперацію

Ми зустрілися з психологом, тренером, волонтером Родіоном Григоряном на залізничному вокзалі. Сьогодні батька Родіона виписали з онкодиспансера. Лише у Вінниці онкохірурги взялися допомогти батькові Родіона і зробили складну операцію. Попереду —  важка хіміотерапія. Поговорили з Родіоном про його волонтерство, допомогу військовим на сході і те, що він планує зробити для Вінниці

 

 

Батько Родіона погано почував себе, і 4 тижні тому у нього виявили пухлину, зробили аналізи, обстеження і сказали, що пухлина велика, приросла до аорти, тому неоперабельна.

Ми зустрілися з Родіоном на вокзалі. Позаду - важка операція у батька
Військовий волонтер Родіон Григорян

—  Нам порадили Вінницький обласний онкодиспансер, сказали, що тут дуже гарні лікарі. І це підтвердилось, тому що тільки тут взялись за операцію, —  розповідає Родіон. —  Хірурги торакального відділення Сергій Притуляк (завідуючий відділенням онкоторакальної хірургії) та Ярослав Тацюк —  це люди з золотими руками. До речі, Сергій Притуляк єдиний в Україні робить такі операції як торакоскопія, стажувався за кордоном.

 

Відео дня

До потягу лишається 15 хвилин, батько, Фелікс Родіонович, трохи нервується. Родіон Григорян розповідає, що складна тригодинна операція позаду, вскривали перикард серця. У Вінниці батько з сином пробули майже три тижні і сьогодні повертаються додому.

Родіон з батьком у потязі їдуть у Вінницю. Перед операцією

Рак, 3-тя стадія, хіміотерапію батько буде проходити за місцем проживання у Дніпропетровській області. —  Я хочу допомогти онкодиспансеру в обладнанні операційних, тому планую починати відповідний проект, —  каже Родіон. І тут помічаємо сльози в очах чоловіка, Родіон розповідає, що допомога була з усіх боків від людей, яких він навіть в очі ніколи не бачив, від знайомих і незнайомих. —  Я навіть не можу спокійно говорити про це, не можу звикнути...до дива.

Пост зі сторінки Родіона у Фейсбуці

Волонтерська підтримка. Майдан і АТО

До війни чоловік розвивав комерційний проект, багато подорожував Україною, паралельно проводив мотиваційні тренінги, лекції, семінари з приводу саморозвитку, саморегуляції, стресорегуляції, бізнес-тренінги. Запрошував студентів, тому що і сам пам'ятав себе студентом. І розумів, які важливі ці знання, а зазвичай у студентів немає грошей оплатити коштовні тренінги.

Родіон проводить тренінги із саморозвитку і стресорегуляції

—  Коли почався майдан, я приєднався до майдану, ми з друзями організовували концерти і волонтерську підтримку, —  розповів чоловік.

—   Потім я поїхав в АТО і ділився своїми знаннями там. Згодом почав періодично їздити в АТО, відвозити туди допомогу. Спрацювала така бізнесова думка, що найкраща ефективність —  це коли є розділення праці, тобто хтось збирає гроші і речі, інші запаковують, а хтось відвозить. Я їздив, так пройшло півтора року. Після я повернувся до того, чим займався раніше, тобто до тренінгів.

 

Я люблю те, що роблю

Родіон розповів, що його професія також допомагає і йому, особисто. Люди дають схвальні відгуки. Питають —  звідки у тебе стільки енергії, стільки сил? Чоловік відповідає, що просто любить те, що робить. І це надихає, дає енергію. Те, чому він навчає, відпрацьовує на собі, і це працює!

Родіон з персоналом Вінницього онкодиспнсеру, де проводив спонтанний семінар

—  Навіть у лікарні, коли був у тата, стався цікавий випадок. Медсестра каже, що застряг ліфт, бо світло зникло. У ліфті дві медсестри, одна з них —  операційна, почала панікувати. Я запитав, де той ліфт. Виявилося, що між першим і другим поверхом, —  згадує Родіон. —  Я піднявся на другий поверх, став навколішки, почав розмовляти, заспокоювати, жартувати. Ось так жартували-жартували, аж поки не прийшов механік і не звільнив людей з ліфту.

Родіона пропустили до батька у реанімацію

 

Я ще приїду у Вінницю —  допомогти лікарні і провести тренінги для ветеранів АТО

Родіон багато буває у різних містах України, йому цікаво вивчати менталітет і спостерігати за людьми. Каже, що Вінниця...звичайно, це не Київ, вона спокійніша, повільна, дуже було комфортно тут і люди ввічливі.

—  Вінницю я залишаю навіть не з надією, а з впевненістю, що я ще приїду. Бо дуже хочу допомогти лікарні і відділенню, де був батько, —  сказав чоловік.

—  Я сподіваюся, що у найближчому майбутньому ми організуємо у Вінниці тренінг для ветеранів, для соцпрацівників по подоланню і попередедженню стресових станів, які можуть бути в учасників бойових дій.

На тренінгу у Родіона

Треба усе суспільство навчати, як спілкуватися з такими людьми, як розуміти їх психологію, стан та емоції. Треба навчати не тільки військових, а й тих, хто їх оточує. Люди часто не розуміють, що у того, хто повернувся з війни, інші відчуття, інші рефлекси, сприйняття, інша система координат. Навіть, якщо людина не брала участь безпосередньо у бойових зіткненнях, а була на другій-третій лінії, все одно у неї зовсім інша психологія. Ми перезнайомились з волонтерами і військовими ветеранами, сподіваюся на співпрацю з ними.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Задунайский Торонтуй

    Бог уже не просто намекает...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up