Віту Заверуху нагородили церковним орденом?

Віту Заверуху нагородили церковним орденом?
В мережі ходить фото, ніби відому вінницьку активістку нагородив орденом сам патріарх Філарет. Чи правда це - з’ясовував журналіст RIA

“Політв'язня режиму Порошенка, учасницю московсько-української війни Віту Заверуху нагороджено медаллю “За жертовність і любов до України” від Патріарха Української Православної Церкви Київського Патріархату Філарета”,  - така інформація з’явилася на сайті “Бандерівець”.  Коли саме, де та як відбулося нагородження, ніхто не написав. Новина одразу ж облетіла новинні сайти та соціальні мережі.

Водночас інформацію про орден підтвердив і адвокат Заверухи Віктор Смалій.

- Правда, - відповів на запитання журналіста Віктор. - Мені про це розповіли айдарівці.

Відео дня

Деталі адвокат уточнювати не став.

У Вінницькій єпархії Київського патріархату про нагородження нічого не знають.

- Саме наша єпархія Віту не нагороджувала, - каже секретар Вінницької єпархії УПЦ КП Ігор Сіранчук. - Якщо щось і було, то через нас воно точно не проходило.

Не підтвердив дану інформацію і голова інформаційного управління УПЦ КП єпископ Євстратій у Києві.

- Мені про це нічого не відомо, - розповів Євстратій. - Патріарх Філарет перебуває у США.

Нагадаємо, що ще зовсім недавно Віта виставляла в соцмережі фотографії, на яких позували зі зброєю, де був напис “Смерть православним”.

Про нову церковну нагороду, медаль "За жертовність і любов до України" в Київському патріархаті повідомили у січні 2015 року.

“Цією медаллю будуть нагороджуватися люди, які проявили активну громадянську позицію, героїзм, самопожертву під час подій Революції гідності, у захисті Батьківщини на Донбасі та в Криму, а також за волонтерську діяльність та допомогу Збройним силам, Національній гвардії, добровольчим батальйонам та іншим військовим формуванням України”, - пише сайт Київського патріархату.

“Іноді церковники дають нагороди, щоб загравати з владою”

Андрій Толстой, редактор сайту “Християнський оглядач”

- Я не думаю, що в когось виникли б застереження, якщо б церковну нагороду отримала мати Тереза з Калькутти, або інша людина, що справді відома своєю благодійністю, високою моральністю чи жертовним вчинком. Але, коли церковні нагороди сипляться як з рогу достатку лише на владоможців, політиків, бізнесменів, акторів... або ж на людей відомих своїми далеко нехристиянськими радикальними поглядами, пояснити це їхньою богообраністю дуже складно. Я, наприклад, не чув, щоб церковні нагороди отримували прості прихожани. Може саме тому, що вони здебільшого бідні. Все ж інколи видається, що церковні нагороди стають інструментом церковної політики та заграванням з тими, хто при владі, або вигідний чимось на даний момент, щоб отримати додаткові преференції для себе.

 

Коментарі (3)
  • Анонім

    Вообще не удивляюсь. Но Кличко все равно - самый смешной. ))
  • Дарья

    Якась маячня, знайшли кому нагороду давати, ще й за любов до України.
  • Місцевий

    Це як завжди фейкова інформація, але навіть якщо можна  допустити про церковну нагороду, то ця нагорода може бути ТІЛЬКИ маЦковського патріархату, бо там все можна купити і все продається проти України.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня 21:11 Чоловік здійснив 38 транзакцій і перевів собі з карти знайомого понад 255 тисяч 20:18 В один день на Вінниччині сталось одразу чотири автопригоди, в одній з них загинув пішохід photo_camera 19:45 Не лише комуналка. Які пільги має родина учасника бойових дій 19:19 Сварка через свійську тварину ледь не закінчилася трагедією 18:53 «Дочка у снах кличе тата, а в мене від того серце розривається». Жінка просить підтримати петицію 18:23 З нагоди річниці створення Нацгвардії відзначили військовослужбовців Вінниччини photo_camera 17:33 Тяжилівського різника волосся забрали в Дніпро. Що про це кажуть мами постраждалих дівчаток? 17:30 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 17:21 До 14-ти років ув'язнення засудили «прокурора» з окупованої Луганщини 16:23 Понад 200 гектарів лісу вартістю 3,2 млрд грн повернуть у комунальну власність Вінницької області 15:23 Найбільше мікрогрантів на розвиток власного бізнесу видали на Вінниччині 14:45 У Вінниці будують четвертий McDonald`s. Поряд ще зводять п’ятиповерхівку photo_camera 14:25 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up