Як розслідують розстріли на Майдані (ІНФОГРАФІКА)

Як розслідують розстріли на Майдані (ІНФОГРАФІКА)
До роковин. Буквально днями СБУ знайшла зброю «чорної роти», а Генпрокуратура передала до суду матеріали про злочини ще трьох її бійців… Силовики звітують про розслідування розстрілів на Інститутській, бо скоро 20 лютого. Що ж вони нарозслідували за два роки?

П’ятьох арештували, вісімнадцятьом дали втекти, не засудили жодного. Ось такі результати за два роки розслідування розстрілу майданівців на Інститутській 20 лютого 2014 року. Саме в цей день вбили вінничанина Максима Шимка і Леоніда Полянського з Жмеринки. Хто саме вистрілив у Максима чи Леоніда, якщо й довели правоохоронці, то в інтересах слідства не кажуть.

- На сьогоднішній день сторона обвинувачення достеменно володіє даними про те, де кулі були виявлені в тілах, з чиєї зброї ці кулі були випущені. Тобто зі зброї яких осіб були постріли. Ці прізвища нами встановлені, - буквально днями розказував прокурор управління спецрозлідувань гепрокуртараи Максим Псюк в ефірі Громадського.

Він розповідав про передачу до суду обвинувальних актів, якими звинувачують трьох бійців «чорної роти» у вбивствах майданівців 20 лютого. Торік, нагадаємо, до суду пішли матеріали про злочини двох «беркутівців» тієї ж роти. А всього підозрюваних 25.   

Відео дня

- На даний час встановлено 25 осіб. 18 бійців спецроти «Беркут» і два їхні командири у розшуку. П’ятеро осіб зараз перебувають під вартою, - сказав прокурор про тих двох, чиї справи у Святошинському суді, і тих трьох, чиї провадження передають днями до Печерського суду.

Максим Псюк відмовився назвати «беркутівців» поіменно. Але на сайті Генпрокуртари з минулого року можна знайти презентацію результатів розслідувань подій на Майдані із фото тих «беркутівців», які втекли від відповідальності за виконання злочинного наказу.


 

Уже ні для кого не секрет, що за розстріл на Інститутській, як організаторам, оголосили підозри колишнім президенту Януковичу, міністру МВС Захарченку, його заступнику Ратушняку. Також - командиру спецроти «Беркуту» Садовнику і 22 його підлеглим. Ще - командиру київського полку «Беркут» та його заступнику. Лише п’ятеро із підозрюваних «берківців» опинилися під вартою. Решта – розшукуються.

Як вони повтікали, розбиралася Марія Томак з Центру громадянських свобод. Вона дізналася, що “беркутівці” до останнього лишалися в Києві. Сподівалися, що все втрясеться. Але керівники силових структур, ймовірно, задля піару в контексті розслідування злочинів Майдану торік викликали на допит «беркутівців». Взяти під варту вирішили врешті лише трьох – командира Садовника, який згодом утік з-під домашнього арешту, та Аброськіна із Зінченком, яких із минулого року судять в Святошинському суді. Інших з «чорної роти» відпустили на всі чотири сторони…

“Можна зробити висновок про те, що втеча осіб, які могли бути причетними до розстрілу, – продумана та покроково реалізована технологія”, - пише Марія Томак, яка під час подій на Майдані була активісткою, а тепер співпрацює з адвокатами «Небесної сотні», як журналіст.

Адвокати Небесної сотні кажуть, на Майдані стріляли також снайперські групи різних силових підрозділі. Вони були прикриттям основних сил «Беркуту» та Внутрішніх військ. Як сказав Максим Псюк, версії про третю силу активно відпрацьовуються, але в будь-якому випадку більшість майданівців 20 лютого убила саме «чорна рота».


А от та трійця «беркутівців», яких не захотів називати прокурор в ефірі телебачення, відома активістам. В групі в Фейсбуку, яка так і називається «Майдан 18-20 февраля. Как всё было», пишуть:

«До суду передали обвинувальний акт проти ще двох колишніх співробітників чорної спецроти "Беркуту" Олександра Маринченка, Сергія Тамтури, а також беркутівця Олега Янішевського. Останній, до речі, найвищий за званням серед затриманих – підполковник, зам командира київського “Беркуту” Кусюка, був арештований лише в липні 2015 р. А до цього часу спокійно продовжував працювати в МВС. Його безпосередній командир Сергій Кусюк, який командував київським “Беркутом”, також утік…».
 

 

Розстріл Майдану 20 лютого 2014р: результати слідства.З наближенням другої річниці розстрілів на Майдані представники ...

Опубликовано Майдан 18-20 февраля. Как всё было. 11 февраля 2016 г.

 

 

Сьогодні майданівці вимагають не лише суду над затриманими. Вони хочуть притягнули до відповідальності також правоохоронців, які дали зникнути іншим «беркутівцям».

Список “беркутівців”, яких оголосили у розшук за розстріл мітингувальників 20 лютого 2014 року на Інститутській і «повісили» на сайті Генпрокуртари, – не повний. Тут немає 20-го - екс-командира Київського полку «Беркут» Сергія Кусюка, який, за даними активістів, теж утік з країни. 


Previous Next



 

Коментарі (9)
  • Ivan Katchanovski

    Шукайте гуглом "Ivan Katchanovski falsifier" http://ivan-katchanovski.blogspot.com/

  • Ivan Katchanovski

    Канадський дослідник Іван Качановський [ Ivan Katchanovski falsifier ]

    сфальсифікував події на майдані. Шукайте гуглом "Ivan Katchanovski falsifier" http://ivan-katchanovski.blogspot.com/

    що наче на майдані свої снайпери стріляли у своїх. Іван Качновський - фальсифікатор.

    Його фальсифікації тепер широко використовують деякі недобросовісні ЗМІ.

    Його праця - фальсифікації розстрілів на майдані.

  • Ivan Katchanovski Falsifier

    Іван Качановський - фальсифікатор розстрілів на Майдані та сучасної історії України.

    http://ivan-katchanovski.blogspot.com/  Іван Качановський - хрунь і фальсифікатор.,,,,,,,,,,,,,,,,,,

  • Ivan Katchanovski Falsifier

    Іван Качановський - фальсифікатор розстрілів на Майдані та сучасної історії України.

    http://ivan-katchanovski.blogspot.com/  Іван Качановський - хрунь і фальсифікатор.....

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up