Наші відзначилися. Українські пілоти взяли участь в міжнародному авіапоказі

Наші відзначилися. Українські пілоти взяли участь в міжнародному авіапоказі
  • Українські військові повернулися з міжнародного авіаційного показу “The Royal International Air Tattoo – 2018”.
  • Він проходив в Британії і був присвячений сотій річниці тамтешніх Повітряних сил.
  • Виступ українського пілота внесли до п’ятірки кращих серед трьох десятків країн-учасників.

Команда пілотів та авіаційна техніка Повітряних Сил Збройних Сил України повернулися з міжнародного авіаційного показу «The Royal International Air Tattoo – 2018» 16 липня. Очолював українську делегацію командувач Повітряних Сил генерал-полковник Сергій Дроздов. Його речник Роман Юрчило розповів редакції про те, хто був кращим на авіа-шоу та для чого потрібна участь наших військових авіаторів у таких заходах.

– Цьогорічний авіаційний показ був присвячений 100-річчю Королівських Повітряних Сил Великої Британії. Його бачила рекордна кількість відвідувачів – 185 тисяч людей, – розповів Роман Юрчило. – Загалом у авіашоу взяли участь 302 літальних апарати 43-х типів, що представляли 30 країн світу. 121 літак взяв участь у динамічному показі.

За його словами, для підтримання іміджу Збройних Сил України на міжнародному рівні українська військова авіація показала свою техніку та пілотну майстерність. Винищувач Су-27 зі складу 831-ї бригади тактичної авіації повітряного командування «Центр» та військово-транспортний Іл-76 Мелітопольської бригади транспортної авіації демонстрували в Британії. Із 36-ти відряджених туди українських військових авіаторів шестеро були з Вінниці.

Відео дня

– Демонстрував майстерність індивідуального пілотажу на українському Су-27 та представив нову пілотажну програму минулорічний переможець в номінації «Кращий пілотаж серед країн-партнерів НАТО» полковник Олександр Оксанченко, – говорить Роман Юрчило.

І український виступ віднесли до п’яти прикладів найяскравішого володіння літаком у повітрі. Іншими повітряними асами назвали US Air Force Heritage Flight, Королівський Канадський ВПС CF-188 Hornet, французький дует Aeronavale Rafale M та італійську команду диспетчерів Frecce Tricolor.

– «Air Tattoo» відвідали близько 79 військових делегацій, у тому числі 64 військових керівників з усього світу, – говорить керівник прес-центру Повітряних Сил Збройних Сил України. – Наш командувач мав низку робочих зустрічей з учасниками заходу та представниками компаній військово-промислового комплексу. Під час авіаційного параду-огляду екіпаж літака Іл-76 українських Повітряних Сил відвідав принц Майкл Кентський. Він оглянув літак і ознайомився з його можливостями та заходами військового співробітництва, в яких екіпажі й літаки бригади приймають участь.

Про масштаб авіашоу

На авіаційному показі були різнотипні зразки авіаційної техніки з 30 країн Європи та світу.

В більшості – це літаки винищувальної та транспортної авіації із Австрійської Республіки, Австралійського Союзу, Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії, США, Королівств Бельгія та Данія, Федеративної Республіки Німеччина, Французької Республіки, Королівства Нідерландів, Канади, Королівства Йорданії, Султанату Оман, Королівства Іспанії, Держави Ізраїль, Держави Катар, Італійської Республіки, Ісламської Республіки Пакистан, Швейцарської Конфедерації, Королівства Швеція, Турецької Республіки, Республіки Польща, Чеської Республіки, України та Японії.

Глядачам авіа шоу демонстрували пілотаж та демонстраційні польоти, як в складі пілотажних груп, так і в одиночному виконанні, на літаках F-22 “Raptor”, F-35, F-15, F-18, F-16, Eurofighter Typhoon FGR4, JAS-39 “Gripen”, Rafael, Leonardo T-346A, Su-27, L-159, A-400M, C-27J “Spartan”.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (15)
  • Знание - сила

    (Весь "всесвіт" створений українцями в шароварах). Если серьёзно, то это как раз это говорит о том, что вся промышленнсть на Украине была создана в Советским союзом, который сейчас лютой ненавистью ненавидят потомки полицаев и предателей. Отдельное спасибо Америке и бандеровцам, которые со второй попытки (2004 - 2914) всётаки удалось всё это ликвидировать и перекрасить  парковые лавочки и туалеты в "жовто-блакитний колір". Сейчас достаточно напялить вышиванку и три раза прокричать "Слава Україні!" и - самолёт готов.
  • Задунайский Торонтуй

    Сидели бы тихо и не позорились.

    Знание - сила reply Задунайский Торонтуй

    "Торонтуй", за какого Борю с Ленкома ты говоришь? Я в 80-х играл в ЗАГСе, там были сплошные Бори. Фамилию скажи и на чём он играл? Я кстати один из  первых музыкантов который играл в ЗАГСЕ ещё когда ЗАГС был на Гоголя.

    Задунайский Торонтуй reply Знание - сила

    Значит и мне сыграл). Я на Гоголя расписывался. Фамилию не помню. Играл на гитаре и пел. В его банде на ионике еще играл очень длинноволосый парнишка... Они оба работали на радиотехническом... Да! Помнишь кафе под универмагом? Круто было в 70-х. Они там тоже играли.

    Знание - сила reply Задунайский Торонтуй

    Спасибо за ответ. Под универмагом играл Саша Плисюк, Нюма Горин, Яша Бекерман (Кубик). (лет 10 назад я его видел в магазине в Нью-Йорке "Домино" где он был хазяином). Если посидишь на этой ветке, то пришлю сюда пару фотографий музыкантов 80-х, может ты узнаешь кого-то.

    Задунайский Торонтуй reply Знание - сила

    А Фиму помнишь? На скрипке играл в "Украина" (Савой который). Весьма был по городу знаменит в очень лохматые годы)). Фотки кинь, интересно.

    Знание - сила reply Задунайский Торонтуй

    Не то слово, я лично его знал, кто Фиму не помнит. Высылаю фото, может ты знал кого-то из них или видел по городу. Я их всех знал, так как я сам барабанщик, а в ЗАГСе было около 30 музыкальных коллективов. Если хочешь, могу ещё прислать фото, вспомним нашу любимую Винницу. Кстати я собираюсь домой, хватит после 23 лет "счастья" в Америке.

    Знание - сила reply Знание - сила

    Лёня Сапожников (Сапог), в "Южном Буге" играл. Сейчас все они в Израиле и штатах (кто живой).

    Олександр Мельник reply Знание - сила

    в лічку пиши , а не тут розсирай .

    Задунайский Торонтуй reply Знание - сила

    Класс! Спасибо!  Этих людей я видел, хотя не знаком лично. Из веселых 90-х не помнишь ли Виталика Демца, гитара? Он играл в ресторане возле автовокзала, на втором этаже. В 90-х популярное место, мы там частенько собирались вотки выпить и вообще отдохнуть). А Кутузов? Это кличка, забыл как зовут. Одноглазый из Некрасова, охотой баловался.

    Знание - сила reply Задунайский Торонтуй

    "Торонтуй", я могу тебе много чего расказать и показать. Есть о чем вспомнить. Как с тобой можно общатся лично (без свидетелей)?

    Задунайский Торонтуй reply Знание - сила

    вот у меня email [email protected] , кинь на него контакт.

    Знание - сила reply Задунайский Торонтуй

    Я тебе отправил и-мейл, пока ничего нет. Я когда-то играл в интуристе "Жовтневом" С Олегм Суходольским и Петей Мудриком со старушки.

    Задунайский Торонтуй reply Знание - сила

    ответил

    zhenya reply Задунайский Торонтуй

    о, старые ватники расп*зделись
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up