Президент Естонії Керсті Кальюлайд - українкам: «Не зраджуйте собі і будьте собою»

Президент Естонії Керсті Кальюлайд - українкам: «Не зраджуйте собі і будьте собою»
Керсті Кальюлайд (президент Естонії) та Милослава Черній (RIA.com Marketplaces)

Жіночий бізнес-форум 23 травня зібрав у Києві особливих спікерів і сотні бізнес-вумен. Про свій шлях до великого успіху розповіли Президент Естонії Керсті Кальюлайд і топові бізнесменки України. Говорили і про ведення бізнесу в Естонії і про e-residency.

23 травня. Київ. 10 ранку. В центрі інновацій «iHUB» зібрались жінки, які або мають бізнес або прагнуть стати бізнес-вумен. Вони усі приїхали послухати тих, хто своєю роботою надихає інших. І головним спікером конференції стала Президент Естонії

“Прийти з дитиною на роботу було нелегко”

Керсті Кайльюлайд - Президент Естонії з 2016 року. Позитивна. З гарними і в той же час строгими рисами обличчя. Вона одразу розташувала до себе аудиторію сказавши, що як ніхто інший знає з чим може зіштовхнутись жінка, ідучи до своєї мети.

Відео дня

– Сьогодні жінки і високі технології розвиваються разом, адже ще 15-20 років тому жінка не могла піти на роботу через те, що вдома маленька дитина. Зараз є можливість працювати і вести свій бізнес із кімнати або кухні, – говорить Президент Естонії. –  Особливе ставлення до жінок у бізнесі або політиці є не тільки в Україні. Це проблема, яка постає і в Європі. Я думаю, що про неї важливо говорити, адже всі ми однакові, – додає Керсті Кайльюлайд.

Президент Естонії розповіла кілька особистих історій, які мали момент дискримінації у її кар'єрі. Наприклад, коли вона прийшла з дитиною до парламенту, то викликала неоднозначну реакцію у колег.

– Прийти з дитиною на роботу було нелегко. Тому що, як виявилось, кімната для паління в приміщенні є, а дитячої – немає, – розповідає Керсті Кайльюлайд.

Тому сьогодні жінки в Естонії можуть приходити на роботу з дітками, адже сучасні офіси облаштовані дитячими кімнатами.

Також Президент Естонської Республіки наголошує на тому, що не потрібно боятися говорити про дискримінацію жінок у бізнесі або політиці. Жінки заслуговують бути незалежними.

– Коли я стала президентом країни, всіх цікавило питання – хто у нашй родині готує панкейки у неділю зранку. І я завжди говорю чи запитували журналісти попереднього Президента про це, – розповідає Керсті Кайльюлайд.

– Ми всі разом у цій грі і, я думаю, що ми повинні бути серйозно налаштованими. Таким чином ми зможемо змінити ставлення до жінок у світі бізнесу, який прийнято вважати чоловічим», – наголосила Президент Естонської Республки.

До речі, її простота одразу далась в знаки. Без усілякої охорони і з задоволенням, вона фотографувалась з учасницями конференції і посміхалась щоразу, як фотографувати підходила журналіст RIA.

Про інвесторів і e-residency

Також пані Президент додала, що разом з нею до України прибули естонські інвестори, які хочуть побачити можливості і перспективи діяльності в Україні. Почали говорити і про бізнес в самій Естонії.
Милослава Черній (з естонської компанії RIA.com Marketplaces, яка має успішне дочірнє підприємство в Україні) говорила і з Президентом і з міністром внутрішніх справ Естонії про програму e-residency.

Віртуальне резидентство (e-Residency) - програма, запущена Естонією 1 грудня 2014 року. Вона дозволяє нерезидентам мати доступ до таких послуг з боку Естонії, як формування компанії, банківські послуги, обробка платежів і оплата податків. Ця програма спрощує відкриття підприємства в Естонії і дозволяє вести бізнес, навіть коли знаходишся не в цій країні. Такою програмою користуються дуже багато інвесторів в Естонії, серед яких і впливова компанія RIA.com Marketplaces.

І як кажуть естонці, вони збираються зробити кілька кроків для вдосконалення цієї програми.

Наприклад, нещодавно був випадок, коли філіпінка відкрила 200 компаній, які працювали фіктивно. І тепер на сьогодні головна задача – зробити бізнес в Естонії більш прозорим. Для цього вони планують максимально поліпшити сприятливі умови для ведення бізнесу, але щоб він був зі справжньою ділової активністю і фінансовими оборотами.

Хто ще був серед спікерів?

Після Керсті свою історію розповіла CEO та співзасновниця Jobbatical Каролі Хідрікс з Естонії. Жінка, яка змогла побудувати власний бізнес тільки через те, що її батько сказав: «Ти не зможеш цього досягти, тому що ти – дівчина».

Депутат Ольга Богомолець у свою чергу дала три поради українським жінкам:

– В першу чергу у вас повинна бути велика мета і жодних обмежень. Далі запасіться ідеями як досягти цієї мети. І остання порада – не бійтесь створювати команду, яка буде допомагати вам у досягненні глобальної мети,- каже Ольга Богомолець.  

Дизайнерка Тетяна Абрамова своїм емоційним виступом поділилась планами виходу власного бренду на естонський ринок. Тим самим довівши, що у власної справи немає кордонів.  

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Анонім

    Цирк уехал, клоуны остались
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Вінничан попереджають про заморозки та сильні дощі 20:03 Випадково розбили товар у магазині: чи потрібно за нього платити? 19:03 У Вінницькому районі буде гучно. Підриватимуть кар'єр play_circle_filled 18:32 «Без вашої допомоги трошки тяжкувато». Мама полеглого воїна зібрала для побратимів сина 200 тисяч гривень Від читача 18:18 Оператор морського дрону СБУ: “Sea Baby” можуть обнулити цілий флот ворога (Відео) 18:04 Правова допомога для військовослужбовців: як її отримати безкоштовно 16:43 Мільйонери у вінницьких МСЕКах: друга частина огляду декларацій голів комісій за 2023 рік 16:25 Куди у Вінниці піти на курси: твоя нова робота (партнерський проєкт) 16:24 Зеленський підписав закон про мобілізацію 16:06 У фонді музею Вінниці зберігається карткова гра флірт «Калина» 1920-1930-х років photo_camera 15:15 У Вінниці вже понад 30 трамваїв Tram-2000. Коли отримаємо решту швейцарських вагонів 15:14 Славетні хори з Житомира і Тернополя, французька музика і «Цей сон»! ТОП концертів квітня у філармонії play_circle_filled photo_camera 14:59 Патрульні виявили наркотики у вінничанина, який порушував комендантську годину photo_camera 14:40 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 14:28 Вінницькі черлідерки завоювали цілий комплект нагород на чемпіонаті України photo_camera 14:01 Понад 40 вулиць Вінниці нині без світла: адреси та причина відключення 13:50 За Тяжиловом планують побудувати нове виробництво. Триває обговорення 12:55 У Тульчині п'яний водій хотів відкупитися від поліції та не вийшло 12:05 Де смачно пообідати на Замості: огляд бізнес ланчів і не тільки (партнерський проєкт) 11:24 У Вінниці виявили витік нечистот у річку Південний Буг photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up