З перших вуст: «Полегшений» Android Go – які ще новинки готує для нас Google?

З перших вуст: «Полегшений» Android Go – які ще новинки готує для нас Google?
  • В травні цього року один з провідних розробників RIA.com і тімлідер проекту AUTO.RIA – Олег Гаврилюк – став учасником щорічного з'їзду розробників, який організовує Google у Сан–Франциско.
  • Дізнався про новинки найбільшої IT-компанії свiту і поділився враженнями

Google I/O – щорічна конференція, орієнтована на розробників, що проводиться компанією Google для обговорення розвитку відкритих технологій і сервісів Google. Назва Google «IO» означає «Innovation in the Open» (відкриті інновації). Крім того, «I» і «O» нагадують двійкову систему: «1» і «0».

Конференція Google I/O 2017 проходила з 17 по 19 травня в Шорлайн Амфітеатрі, недалеко від головного офісу Google в Маунтін–В'ю.

Google-кампус. Автор фото: Олег Гаврилюк

– Я сів на кольоровий гугл–байк, минув visitor centre з фігурками адроідів, проїхав розсип офісних корпусів і прибув до Амфітеатру, де і проводився Google I/O, – розповiв Олег.

Відео дня

– Мені важко описати всю територію гугл–кампуса, але я можу сказати, що це нереальний мікс яскравих кольорів і стилю. Google – це настільки велика корпорація, що коли починаєш думати про масштаби їх впливу на інтернет, стає не по собі. Світ, в якому живемо ми і в якому живуть вони – це два різні світи.

 

Google-кампус. Автор фото: Олег Гаврилюк

 

Доповнена реальність та штучний інтелект

Конференцію розпочав голова Google, Сундар Пічаї. За його словами, сьогодні сервісами Google користуються більше одного мільярда користувачів, а пристроями на Android – понад 2 мільярди. У Google Фото щодня завантажується більше 1,2 мільярда фотографій. Аудиторія Ютуб переглянула вже понад мільярд годин відео.

 

Одна з лекцій на Google I/O. Автор фото: Олег Гаврилюк

 

Із анонсованих новинок варто виділити такі:

  • Голосовий помічник Google Assistant став доступний для завантаження на IOS. Судячи з перших тестувань, він здатний скласти серйозну конкуренцію Siri від Apple.
  • Google оголосив про підтримку нової мови програмування для Android – Kotlin. За прогнозами вона підвищить продуктивність розробників.
  • Також Google анонсував «полегшену» версію системи – Android Go. її можна буде встановлювати на пристрої з менш ніж 1 ГБ оперативної пам'яті. Це дозволить оптимізувати продуктивність, а також зменшити споживання трафіку. Перші пристрої в рамках нової програми надійдуть у продаж в 2017 році.
  •  Свою порцію нових функції отримав популярний фотосервіс Google Фото. Тепер система зможе автоматично розпізнавати людей на фото. I якщо хто–небудь з них присутній у вашій записній книжці, сервіс запропонує поділитися знімком з ними.

Основні тренди ІТ сфери, за словами організаторів та лекторів, – це машинне навчання, розвиток штучного інтелекту, нейромережі та доповнена реальність.

 

Вони всі один одного розуміють

Коли ми запитали в Олега, які три яскраві асоціації з Сан-Францiско, він назвав слова «контраст, терпимість і Америка». Каже, що американці не сприймали його, як туриста і розмовляли як зі своїм співгромадянином.

 

Узбережжя Сан-Франциско. Автор фото: Олег Гаврилюк

 

– Там стільки національностей проживає, що важкі акценти нікого не бентежать, – говорить Олег. – Вони всі один одного розуміють, і мене теж розуміли, хоча моя англійська не є ідеальною. Американці здалися мені дуже простими. Вони можуть тобі просто посміхнутися, коли йдуть назустріч, щось прокоментувати вголос.

 

Серфінг в Каліфорнії. Автор фото: Олег Гаврилюк

 

Є така пісня «Сан–Франциско, місто в стилі диско», але за словами Олега, місто виявилося  дещо не таким.

– Тут дуже помітні контрасти,  – каже вiн.  – В центрі – величезні квартали з великою кількістю бездомних. А за кілька кілометрів можуть траплятися фешенебельні готелі і дорогі ресторани. Це однозначно місто пляжів – вони тут дуже чисті і приємні. Ну і візитівка Сан–Франциско – висячий міст Golden Gate – вразив, як і парк ідеальних прямокутних форм неподалік.

Це один із самих впізнаваних мостів світу – міст з фільмів «Люди Ікс» та «Повстання планети мавп». Знову ж таки контраст – під мостом з сотнями автівок, посеред урбанізованого міста, спокійно бігали олені.

В результаті виявилося, що Google I/O є неймовірно цікавим івентом не лише для розробників, але й для маркетологів, менеджерів та дизайнерів. А Сан-Франциско показав себе, як місто, де щодня натоптується більше 20 кілометрів, за пагорбами ховаються неймовірні пейзажі, а люди з вільними поглядами відчувають себе максимально щасливими в одному із найвідвідуваніших міст на Землі.

Олег сказав, що обов'язково повернеться до Америки, але в той же час із впевненістю констатує, що щасливий жити в Україні. Принаймні їжа тут в раз сто смачніша).

 

– Круто бачити, що Google займається серйозними речами і підтримує їх впровадження у всьому світі, – каже на завершення Олег. – Таке скупчення ідей, інсайтів, новин, як тут – це велика рідкість. А ще пишаюсь тим, що ми в RIA.com підтримуємо ці тенденції і впроваджуємо їх одними із перших на українському ІТ-ринку. Як і завжди, RIA.com – це лідер, це сильний гравець. Приємно було відвідати такий масштабний івент, де зібрались такі ж лідери, як і ми, але з різних країн. Харизматичні, амбітні, якi прагнуть до нових трендів і висот.

 

Ще кілька цікавих фактів про Google I/O-2017

На з'їзд Google I/O зібралося 7000 учасників, які за 4 дня мали самостійно скласти програму із цікавих доповідей. Це було непросто – адже обирати потрібно було поміж 400 (!) сесій. У цьому році 25% відвідувачів – жінки, і організатори кажуть, що це великий прогрес.

Кожен учасник, окрім знань і гігабайтів цікавої інформації, отримав домашнього помічника Google Home – «розумну» колонку, за допомогою якої можна зателефонувати і законектити її до Smart TV. Олег прийняв участь в одному із оголошених квестів, тому він отримав ще й колекційну модельку симпатичного Андроїда.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія воїна з батальйону НПУ «Захід» 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up