Дівчина-таксист Ірина: «Людям приємно, коли за кермом жінка»

Дівчина-таксист Ірина: «Людям приємно, коли за кермом жінка»
  • До восьмого березня ми підготували кілька матеріалів про професії, про які хтось може сказати, що жінкам там робити нічого
  • Але стереотипи потрібно руйнувати
  • Про свою небезпечну, але цікаву професію, про заміну колес чи свічок, розповідає вінницька таксистка Ірина Швець

Дівчині 23 роки, з яких чотири вона працює у службі таксі. Незаміжня. Каже, що пасажири спочатку дивуються, коли до них на виклик приїжджає дівчина, але потім залишаються задоволеними поїздкою. А чого ні? У машині приємно пахне, поряд — цікава співрозмовниця.

  • Чотири роки тому я вирішила почати працювати таксисткою. Чому? Бо мені дуже подобається їздити за кермом… я живу цією професією. Рідні були не надто задоволені таким моїм рішенням. Бо робота небезпечна, особливо для дівчини. Але прийняли і заспокоїлися.
  • Ризики є великі для життя. На мене два рази нападали. Один випадок був, коли чоловік, який сидів позаду, почав мене душити руками. Він був сильно п’яний. З ним був товариш, який заспокоїв його. А мені пояснив, що його друг повернувся з зони АТО і йому могло щось привидітися під час сну.

  • На другий раз на мене напали на Хуторах. І я, і пасажир вийшли з машини. Я віддавала решту за проїзд. І тут він повалив мене на землю та сильно придавив ногою. Я змогла буквально на дві секунди подзвонити зателефонувати до служби та повідомити, де я знаходжусь… а потім він вибив з рук телефон. Зрозумівши, що на підмогу вже їдуть, він втік. Наша охорона так і не змогла знайти цього чоловіка.
  • Були і хороші випадки на роботі. Люди часто дарують квіти чи солодощі. Знаєте, зараз часто дівчата викликають до себе саме жінку-таксиста, бо бояться їздити з чоловіками. Нас таких у Вінниці десь з 14 працює.
  • Професію таксиста я не можу назвати суто чоловічою. Це є стереотип. Є виклики, коли треба забрати дітей зі школи, є жінки, які їдуть відпочивати… Я вважаю, що має бути «50 на 50» хлопців та дівчат у службах таксі.

Відео дня
  • Я можу сама трохи полагодити машину. Але на крайній випадок телефоную майстру і консультуюсь з ним чи викликаю його. Я можу замінити колесо, свічки, дроти. Долити тосолу, масла. Починала таксувати я на «Ладі», яка мене багато чому навчила. Зараз у мене «Мерседес», але скоро пересяду на «Ауді». За життя я змінила вже п’ять машин, на службі — три.
  • Так, я розмовляю з пасажирами, і це буває дуже цікаво. Всі вони мають свою думку з будь-якого питання. І багато хто просто хоче виговоритися. Таксист — це та людина, яку вони зустріли і забули, тому я, мабуть, трохи й психолог.

  • Люди дивуються, коли бачать мене за кермом. Цікавляться, чи не страшно мені, чи заміжня я, скільки мені років. Ще кажуть, що я непогано керую машиною. Людям приємно, коли жінка за кермом.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Nelly Bu

    Наша людина. Все по плечу!!! Молодець!
  • Олег Заволович

    Іринко!!!!!Ти молодчина!)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up