Своє право на аборт використовує кожна четверта вагітна

Своє право на аборт використовує кожна четверта вагітна
На кожні троє пологів у Вінницькій області припадає один аборт. За інформацією управління статистики, кожного року укріплюється ось яка тенденція: народжуваність зростає, а кількість абортів зменшується.

Якщо за рік в області народжується трохи більше 18 тисяч дітей, то офіційно зафіксованих абортів провели приблизно шість тисяч.

Лікар кабінету планування сім'ї Вінницької райлікарні Оксана Трухачова говорить, що жінка вправі вирішувати, народжувати чи ні.

- В області працює україно-швейцарський проект „Комплексна медична допомога при небажаній вагітності”, - розповіла вона. - Всі акушер-гінекологи пройшли навчання. Вагітність переривається в будь-якій клініці на маленьких термінах, сучасними методами, в поліклінічних умовах. Для цього не треба дозволу чоловіка чи ще когось. Досить небажання жінки народжувати.

Загальноприйнятий показник – кількість абортів та мертвонароджених немовлят на 100 пологів. І зараз в нашому регіоні на сотню народжених дітей припадає 34 таких, що не вижили або не народилися. Для порівняння: у 2000 році цей показник був майже зі знаком дорівнює. На сотню пологів було 97 абортів (сюди враховують мертвонароджених немовлят). Якщо дивитися у реальній цифрі, то вона вражаюча - 15 тисяч. Стільки народилося діток, а абортів було менше лишень на 450.

Дає статуправління й дані про кількість прозашлюбних народжень. Середня цифра по області - 19 відсотків, тобто приблизно п’ята частина жінок наважується народжувати, не будучи заміжньою. Найвищий такий показний, до речі, в Піщанському  районі. Тут народили без чоловіків 38 відсотків мам. У місті Вінниці, навпаки, поза шлюбом народжують найменше – приблизно 13 відсотків.

А як виглядають українські дані на фоні інших країн? Україна - в лідерах за кількістю абортів. Щорічно близько 200-250 тисяч українських жінок, за даними Міністерства охорони здоров'я, приймають рішення штучно перервати вагітність. Це 20 відсотків. А середній показник кількості абортів до пологів у Східній Європі - 14%, в Західній - 3%.

Читайте також:

Одне немовля витягли з Бугу, друге знайшли в сараї, третє – лежало в пакеті 12 днів

Чому жінки вбивають своїх дітей і куди можна подіти небажане немовля?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera Від читача 15:02 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up