В парку Горького оселився рідкісний чорний журавель з відстрелиним крилом

В парку Горького оселився рідкісний чорний журавель з відстрелиним крилом
  • У Вінницькому Зоодворику з’явився новий мешканець –  червонокнижний чорний журавель.
  • Птаха на ім’я «Саша» на зимівлю у Вінницю привезла вчителька з Калинівки.
  • Жінка знайшла журавля з пораненим крилом у лісі і виходжувала в себе на дачі.

Журавель, якого в дикій природі зазвичай побачити важко, їсть з рук і не боїться людей. За словами власника Зоодворика Віталія Беденко, птах так швидко звик до людей, тому що ще молодий.

- Його до нас привезли десь два тижні тому, - каже Віталій. – Жінка розповіла, що знайшла птаха у лісі в Калинівському районі, коли ходила з родиною по гриби. Побачила його в кущах з поламаним крилом. Воно в нього буквально висіло «на волосині». Видно в птаха поцілили мисливці, спутавши його з дикою качкою. Підстрелене крило жінка сама ампутувала. Залишила журавля в себе, не хотіла залишати на смерть. Назвала птаха Сашею.

Відео дня

Місце де раніше у журавля було крило зараз оброблено обеззаражуючим розчином. За словами Віталія, там вже все загоїлось і відкритої рани немає. Раніше Саша жив у вчительки на дачі. Але взимку дача пустує і журавля потрібно було кудись прилаштувати.

- Ми одразу зрозуміли, що птах рідкісний, - каже Віталій. – Почитали про нього, розібрались. Власниця журавля з сином вже приїжджала до нього навідуватись. Саша їх впізнав.

Віталій розповідає, що годувати чорного журавля зерном не можна. Їсть він у них рибу, якої вдень йде близько півтора кілограми.

 

Окрім Саші у вінницькому Зоодворику вже більше року живе лелека Ася. Її також сюди принесли люди, які побачили, як птаха збив автомобіль.

- Спочатку вони не дуже мирились, Саша бив Асю, - каже Віталій. – Але потім звикли, тепер живуть в одному будиночку. Чорний журавель - птах рідкісний, кажуть, якщо побачите його в природі, то вам пощастить. Гніздяться вони далеко від людей. Лелеки ж призвичаїлись до людей і селиться на хатах та стовпах. Між собою ми називаємо наших Інь та Янь.
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Задунайский Торонтуй

    ==Видно в птаха поцілили мисливці, спутавши його з дикою качкою.

    Спутать журавля с уткой невозможно. Стрелял не охотник а подонок, прекрасно видящий куда стреляет. К сожалению, таких очень и очень много среди владеющих охотничьим оружием.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up